Mizuno schoenen: waterdicht en comfortabel

De op hardloopschoenen geïnspireerde Wave Cadence GTX is volgens Mizuno de ultieme lange afstandsschoen. Bij de spikeloze Nexlite Boa 006 is het bovenwerk zachter geworden.
Mizuno schoenen: waterdicht en comfortabel

We kennen Mizuno natuurlijk vooral van de gesmede ijzers, maar het Japanse merk heeft ook een rijke historie op het gebied van schoenen.

De Wave Cadence GTX is gebaseerd op de beroemde hardloopschoenen van Mizuno, waardoor hij ook na 36 holes nog comfortabel is. Hij combineert comfort met de extra zijwaartse steun en grip die je tijdens de golfswing nodig hebt.

Voor het eerst is de schoen voorzien van een Gore-Tex membraam. Hierdoor is hij volledig waterdicht terwijl hij wel ademend is. Zweetmoleculen kunnen wel naar buiten, terwijl (grotere) watermoleculen niet naar binnen kunnen.

Het Wave platform past zich aan aan oneven terrein en biedt een solide basis voor de golfswing. De lichte middenzool dempt trillingen en absorbeert en verspreidt de krachten die je voet moeten incasseren als hij de grond raakt.

'Het wordt gebruikt door marathonlopers over de hele wereld', zegt Motohiro Jinno van Mizuno.

De Wave Cadence GTX is verkrijgbaar in wit, grijs, blauw/grijs en zwart.

De Nexlite Boa 006 maakt gebruik van dezelfde Wave technologie. Deze extreem lichte, spikeloze golfschoen is uitgerust met een Boa sluitsysteem, waarbij interne metalen draden veters vervangen. Hierdoor gaat de schoen makkelijker aan en uit en sluit hij beter om je voet.

Door een speciaal productieproces is het bovenwerk zachter dan bij de vorige modellen.

De Nexlite Boa 006 is beschikbaar in wit, zwart, wit/blauw en wit/navy. Er zijn ook twee vrouwenversies: wit/blauw en wit/turquoise.

Prijs: € 179,- (Wave Cadence GTX), € 139,- (Nexlite Boa 006)

golf.mizunoeurope.com

Laatste nieuws