Koreaan Kang kampioen

Eerste zege PGA Tour
kang

Alle ogen waren ook de afgelopen week al gericht op het PGA Championship, het naar voren gehaalde tweede Major van het jaar, maar eerst moest ook het AT&T Byron Nelson nog worden afgewerkt.

Veel grote namen lieten het toernooi aan zich voorbij gaan in voorbereiding op het sterk bezette Major, maar dat Sung Kang als winnaar boven kwam drijven was - met mannen als Matt Every, Scott Piercy en Brooks Koepka in de top-5, evengoed een verrassing. 

De Koreaan behaalde in zijn loopbaan tot nu slechts enkele podiumplaatsen, maar deed vrijwel nooit echt mee om de overwinning. 

In het AT&T Byron Nelson bleef hij echter de hele week koelbloedig, geholpen ook door een indrukwekkende 61 op de tweede dag, waar hij de rest van het toernooi op kon leunen.

Met een geruststellende voorsprong, opgebouwd bij een korte birdierun op de laatste negen holes, kon hij zich op de slothole zelfs een bogey veroorloven om met -23 alsnog marge over te houden op de meest nabije uitdagers. 

'Dit is een droom die uitkomt. Vanaf het moment dat ik begon met golfen droomde ik al over het winnen op de PGA Tour en nu is het dan eindelijk zo ver', aldus de tiende Koreaanse winnaar op het hoogste niveau.

Einduitslag

Laatste nieuws