Na geeft iedereen het nakijken

Amerikaan boekt derde zege uit loopbaan

na

Tussen de eerste en tweede zege van Kevin Na zat zeven jaar. Op zijn derde overwinning hoefde de Amerikaan vervolgens aanzienlijk korter te wachten. Nauwelijks tien maanden na zijn zege in The Greenbrier was het in de Charles Schwab Challenge opnieuw raak.

Na legde de basis voor zijn zege in de tweede ronde. Na een voorzichtige eerste ronde (70) schoot hij vrijdag uit zijn slof met een uitstekende 62 waarmee hij zichzelf naar de kop van de wedstrijd katapulteerde. 

De rest van het toernooi leunde de 35-jarige geboren Koreaan op die opgebouwde voorsprong met eerst een 69 op zaterdag en vervolgens een prima 66 op de laatste dag waardoor niemand nog in zijn buurt kon komen. Tussen Na en de eerste achtervolger (Tony Finau) zat vier slagen.

'Ik voelde me de hele week heel comfortabel en had veel vertrouwen. Al voor de week begon wist ik dat ik op deze baan een goede kans had om te winnen op deze niet al te lange baan. Het gaat er hier vooral om dat je je ijzers goed slaat en dat je fairways vindt, ik denk dat ik dat vrij aardig heb gedaan deze week.'

Naast het beroemde jasje en een dikke cheque won Na ook een bijzondere auto, al zal hij deze niet mee naar huis nemen. Hij gaf de Dodge Challenger uit 1973 die dit jaar op de prijzentafel stond weg aan een caddie die daar eerder in de week grappend over had gezegd dat hij de auto toch wel zou krijgen als Na zou winnen. Na zei ja, en hield woord. 'Ik heb geen idee hoe hij me zo gek heeft gekregen', kon Na er de humor wel van inzien.

Einduitslag

Tour
  • Getty Images