Na boekt vierde zege

Bloedhete putter basis voor overwinning Amerikaan

kevin na

Met een tweede ronde in 62 slagen, en een derde ronde die met een 61 zelfs nog een slag beter was, leek de zege Kevin Na eigenlijk al niet meer te kunnen ontgaan, maar een minder laatste dag in het Shriners Hospital for Children Open (70) zorgde ervoor dat de Amerikaan pas na 74 holes beslag wist te leggen op de vierde zege uit zijn loopbaan.

Dat Patrick Cantlay het tot die verlenging wist te schoppen, was op zichzelf geen verrassing. De Amerikaan was twee jaar geleden de beste op TPC Summerlin, en eindigde vorig jaar als tweede, dezelfde klassering als waar hij dit jaar na twee extra holes genoegen mee moest nemen.

Nadat de twee kemphanen de eerste extra hole allebei birdie wisten te maken, had Cantlay geen antwoord op de par van Na bij de tweede extra gang langs hole achttien. 

Na speelde een goed toernooi, maar dankte zijn zege goeddeels aan zijn putter die eigenlijk niets fout kon doen. 'De putter was heet deze week. Dat gebeurt soms en als dat gebeurt dan kan ik winnen, ook als ik verder niet heel bijzonder speel', keek Na terug op een week waarop zijn stat Strokes Gained Putting alleszeggend was: +14.263.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport