Markovits en Sohier ruim voor in NK Strokeplay

Noordwijkse stevige test voor topamateurs

markovits

De beste Nederlandse amateurs spelen deze week op de Noordwijkse om de titel in het NK Strokeplay. Zeker de eerste twee dagen moesten de spelers alle zeilen bijzetten om niet weggeblazen te worden door de flink van zich afbijtende baan.

Bij de heren viel de cut uiteindelijk op +16, bij de dames zelfs op +23, en slechts een enkeling staat na 36 holes onder par.

Bij de dames zelfs niemand. Koploper Anouk Sohier was na achttien holes nog wel onder par (-2) maar een moeizame eerste negen op de tweede dag (42 slagen, +6) weerhield haar ervan ook na 36 holes in het rood te staan, al heeft ze met een total van +2 een ruime voorsprong op runner-up Marit Harryvan die haar ronde in drie boven par voorzag van een fraaie hole in one op de par-3 derde.

Bij de heren staan halverwege de wedstrijd drie spelers onder par. Koen Kouwenaar en Dario Antonisse hebben een score van -1 achter hun naam en delen daarmee de tweede plaats, al is het op ruime achterstand van koploper Mats Markovits die dankzij een knappe vijf onder par 67, met een totaal van -6 naar het weekend gaat.

Leaderboard dames

Leaderboard heren

Clubs & amateurs
  • Golfsupport