Epic Forged ijzers en Flash hybrides

Volgens Callaway combineren de Epic Forged ijzers en Epic Flash hybrides maximale balsnelheid met een goed gevoel.
Callaway Epic Forged ijzers en Flash hybrides

Naast de lichtgewicht Epic Flash Star lijn voor golfers met een lage swingsnelheid komt Callaway in augustus ook met nieuwe clubs voor mid-handicappers (6-20).

De Epic Forged ijzers en Flash hybrides vervangen hun Epic voorgangers.

Ook de nieuwelingen zijn gefabriceerd uit verschillende materialen, wat het mogelijk maakt om balsnelheid, stabiliteit en balvlucht te optimaliseren.

De Epic Forged ijzers hebben en body van gesmeed 1025 koolstofstaal waaraan een dun en flexibel clubblad is gelast.

Dit zorgt voor veel balsnelheid, maar kan een wat 'dun' gevoel geven. Om dit te voorkomen heeft Callaway achter het clubblad een insert van urethaan geplaatst, die vibraties dempt zonder de snelheid van het clubblad aan te tasten.

Voor het eerst zijn er ook gewichten van wolfraam in een gesmeed ijzer geplaatst. Het zware metaal is in de kunststof insert verwerkt, waardoor het mogelijk werd het zwaartepunt nog dieper in het clubhoofd te plaatsen.

Het resultaat: een hoge bavlucht en veel stabiliteit. In de korte ijzers zit het gewicht hoger in het clubhoofd voor een meer gecontroleerde balvlucht.

Om de spin en balsnelheid bij de mid- en lange ijzers te controleren is het patroon van verschillende diktes in het clubblad aangepast.

De Epic Flash hybrides zijn uitgerust met Jailbreak: twee interne staven die de kroon met de zool verbinden om de stabiliteit van het clubhoofd te vergroten, zodat het clubblad bij impact meer energie aan de bal kan doorgeven.

Het koolstoffiber in de kroon is zeer dicht geweven, waardoor het nog lichter is. Samen met een gewicht van wolfraam in de zool zorgt dit voor een betere vertrekhoek en balvlucht, en maximale stabiliteit.

Het zoolgewicht wordt gefabriceerd door middel van Metal Injected Molding, waarbij fijn metaalpoeder wordt gebruikt om het gewicht en de afmetingen zo precies mogelijk te krijgen.

Met een aanpasbare hosel kunnen de loft en lie worden aangepast om de balvlucht naar wens te beïnvloeden.

De premium Mitsubishi Tensei AV Silver shaft zorgt voor een gemiddelde vertrekhoek en spin.

Prijs: € 2299 (ijzers) € 329 (hybride)

www.callawaygolf.com

Laatste nieuws