Tour kondigt aan: 'Ryder Cup in 2026 naar Ierland'

Adare Manor, eigendom van een puissant rijke entrepreneur, krijgt de match tussen Europa en Amerika.
Adare Manor

Ierse media, zoals de Irish Times, waren er vanochtend al zeker van: in 2026 wordt de Ryder Cup voor de tweede keer in de historie in Ierland gespeeld.

Dat is donderdagmiddag door de Europese Tour bevestigd.

Guy Kinnings, de directeur van Ryder Cup Europe en de kandidaat om op termijn de CEO van de Europese Tour, Keith Pelley, op te volgen: 'Adare Manor is van wereldklasse. En dan heb ik het over de baan en de andere faciliteiten op het resort.' 

Na de zege van Shane Lowry op Royal Portrush lijkt het goede golfnieuws niet op te kunnen voor de Ieren.

In 2006 werd de match op de K Club bij Dublin gespeeld. Europa behaalde toen een van zijn grootste zeges ooit: 18,5 – 9,5.

Adare Manor ligt in het westen van Ierland, even ten zuidwesten van Limerick. Eigenaar is J.P. McManus, die het landgoed en de baan in 2015 kocht. Hij staat met een geschat vermogen van 2,3 miljard euro op de lijst met rijkste Ieren op de zevende plaats.

Voor McManus eigenaar werd, is het Iers Open twee keer op Adare Manor gespeeld. In 2007 won Padraig Harrington en Richard Finch was een jaar later de kampioen.

De Engelsman viel bij een poging om op de laatste hole de bal te spelen in de River Maigue. Het mocht de pret niet drukken. Elf jaar geleden werd Maarten Lafeber overigens gedeeld derde.

Volgend jaar wordt de Ryder Cup op Whistling Straits in de Amerikaanse staat Wisconsin gespeeld. In 2022 is Rome gastheer en in 2024 gaat de match der matches naar Bethpage State Park bij New York, waar Brooks Koepka in mei het PGA Championship won.

De Ryder Cup van 2018 op Le Golf National was volgens de Europese Tour goed voor een economische impact voor de Fransen van 235,7 miljoen euro. Maar Parijs is als gaststad wel van een geheel andere orde dan Limerick. Daarom is het economische plaatje van de Ryder Cup 2014 op Gleneagles waarschijnlijk realistischer: 118 miljoen euro.

Laatste nieuws