Van Driel bijgehaald

Met een 73 (+1) zakte Darius van Driel in de Finnish Challenge naar de tweede plaats. Ook Daan Huizing (69) haalde de cut.
Van Driel bijgehaald

Elke golfer weet dat op de golfbaan de ene dag de andere niet is en dat je na een baanrecord in 63 slagen de volgende dag zomaar tien slagen meer nodig kunt hebt om rond te komen.

Dat overkwam ook Darius van Driel in Finland.

In eerste instantie zag het er overigens naar uit dat hij de lijn van gisteren – toen hij negen birdies en een eagle maakte – vrolijk doortrok. Van Driel maakte birdies op hole één, twee en vijf en bouwde daarmee zijn voorsprong van drie slagen gestaag uit.

Toen was de koek echter op. Op hole zeven moest hij een bogey noteren en na de turn leverde hij zelfs drie keer een slag in (tien, dertien en veertien), terwijl hij geen rood meer op de kaart wist te krijgen.

En zo stond er – na de demonstratie van gisteren toch wat onverwacht – een 73 (+1) op de borden. Tien slagen meer dan gisteren. Ter vergelijking: van de top veertig was de 30-jarige Nederlander de enige die vandaag boven par speelde.

Er is echter nog niets verloren, want op -8 heeft Van Driel slechts één slag achterstand op leider Rikard Karlberg (-9). Normaal gesproken zou je ervoor tekenen om zo het weekend in te gaan. Met twintig spelers binnen drie slagen is het wel flink dringen bovenaan van het leaderboard.

Daan Huizing haalde met 70-69 (-3) ook eenvoudig de cut (T22). Reinier Saxton (par) en Wil Besseling zijn klaar voor deze week.

Leaderboard

Laatste nieuws