Dringen in Denemarken

Na drie van de vier ronden staan er in de Made in Denmark Challenge vijf spelers aan kop, maar het hele veld zit binnen zeven slagen. Daan Huizing en Wil Besseling zijn in-contention.
Dringen in Denemarken

Laag gaan is het devies op de Silkeborg Ry Golfklub. Na 54 holes holes staan de leiders op -17.

Zij hebben met nog één ronde te spelen natuurlijk de beste papieren, maar als je ervan uitgaat dat je op de slotdag, in een veld dat extreem dicht op elkaar zit, drie slagen kunt goedmaken, dan hebeen nog ruim twintig spelers kans op de titel.

Onder hen ook Daan huizing (-15) en Wil Besseling (-14).

Huizing begon woensdag relatief rustig met een 71, maar is na een 66 en een 64 weer volop in-contention met slechts twee slagen achterstand. En dan maakte hij vandaag nog een bogey en een double bogey naast zijn elf(!) birdies.

Wil Besseling kwam tot zijn totaal van -14 dankzij ronden van 67, 68 en 67 slagen. Alleen in de eerste ronde moest hij twee slagen inleveren. Daarna bleef hij foutloos en wist hij over drie dragen twee eagles en twaalf birdies te maken.

Ook Lars van Meijel haalde de cut, die na drie ronden op -10 kwam te liggen. Met een totaal van -12 begint hij de slotdag op de gedeeld 34ste plaats.

Met het hele veld binnen zeven slagen kun je in de laatste ronde nog goede zaken doen, maar één ding is duidelijk: birdies maken is een must, want als jij het niet doet, doet iemand anders het en verlies je terrein.

Maarten Lafeber (-9) mistte de cut na drie dagen op één slag. Robbie van West (-4) en Reinier Saxton (-1) vielen al na twee dagen af.

Leaderboard

Laatste nieuws