‘We krijgen deze week een eerlijke test’

Toernooidirecteur Daan Slooter twee dagen voor de eerste drives over het 100ste Open op The International.
Daan Slooter

Sinds 2004 zwaait Daan Slooter namens TIG Sports de scepter in het Internationaal Open Golfkampioenschap van Nederland, dat dit jaar van 12 tot en met 15 september op de par-72 baan van The International, tussen de Amsterdamse Zuidas en Schiphol, wordt gespeeld.

‘Het was de wens van KLM, dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, om het Open in de buurt van Amsterdam te spelen Dat had dus ook op de Kennemer of op Hilversum kunnen gebeuren, maar de keuze viel op The International.’

‘Ik denk dat de baan een eerlijke test voor de spelers gaat worden. Ik heb alleen maar goede reacties gehoord over de kwaliteit van het ontwerp en het onderhoud.’

‘Het wordt deze week zaak de bal uit de rough te houden en dan zijn er nog de grote en geonduleerde greens.’

Er komen deze week – inclusief Johannes Veerman – twintig Nederlanders aan de start (zie ook Deze Week in Golf). Er waren wat ‘open plekken’ op de lijst en de Europese Tour vond het goed, zo zei Slooter, om in de honderdste editie een recordaantal landgenoten op de startlijst te zetten.

‘De eerste reserve – je weet maar nooit – is ook een Nederlander’, zegt Daan Slooter. ‘Dat is Philip Bootsma.’

Het KLM Open vindt al enkele jaren in de tweede volle week van september plaats. De Europese Tour is van plan om het grote BMW PGA Championship op het Engelse Wentworth in 2020 naar deze datum te verhuizen. Dit jaar wordt dit kampioenschap een week na het KLM Open gespeeld.

De organisatoren van het Iers Open hadden in de wandelgangen geaasd op ‘onze’ week, maar volgens Ierse collega’s lijkt dit toernooi in 2020 naar eind mei te gaan.

Dat alles zou kunnen inhouden dat het KLM Open van volgend jaar in de derde week van september op Bernardus bij het Brabantse Cromvoirt wordt gespeeld.

‘In principe’, aldus Slooter, ‘hebben we van de Europese Tour de toezegging in september te blijven. Maar in oktober weten we meer.’

Laatste nieuws