Willett definitief terug

Met zijn overwinning in het BWM PGA Championship meldde Danny Willett zich weer terug aan de Europese top.
Willett definitief terug

Een Major winnen gaat je niet in je koude kleren zitten en na zijn verrassende overwinning in The Masters van 2016 kreeg de Engelsman de bal anderhalf jaar lang nauwelijks in de hole. Een jaar geleden miste Willett op Wentworth de cut en vond hij zijn naam pas terug op de 462ste plaats van de wereldranglijst.

Maar de 31-jarige golfer uit Sheffield is een straatvechter en hij knokte zich slag voor slag een weg omhoog uit zijn langdurige vormdip.

Vorig jaar brak hij de ban met een overwinning in het DP World Tour Championship in Dubai, en daar voegde hij dit jaar een 12de plaats in het U.S. Open en een 6de plaats in The Open aan toe. Met zijn overwinning van dit weekend, in het vlaggenschiptoernooi van de Europese Tour, hoort hij weer definitief tot de Europese elite. 'Ik wilde zo ontzettend graag terugkomen.'

Het is zijn zevende Europese titel en deze betekent veel voor hem. 'Voor de Britse jongens is dit het belangrijkste toernooi op de Europese Tour', zei hij gisteren al na zijn derde ronde. 'Ik kom hier al voor het tiende jaar op rij, hou van deze plek en het publiek is fantastisch.'

Willett was het hele weekend aan Jon Rahm gekoppeld en de kemphanen gingen de slotronde gezamenlijk op -15 in. Met twee vroege birdies op hole twee en drie deelde de Engelsman de eerste klap uit, maar op de tweede negen wisselde het momentum met de hole en moest de toverdoos van Willett volledig open om zijn voorsprong te verdedigen.

Dankzij birdies op zijn laatste twee holes en een 67 (-5) voor een totaal van -20 werd het gat uiteindelijk nog drie slagen, omdat Rahm door te veel foutjes genoegen moest nemen met een afsluitende 70.

'Beter wordt het niet', aldus Willett. 'Het was een goed gevecht vandaag, vooral tegen mezelf, en het voelt goed om daar als winnaar uit te komen. Ik wilde zo ontzettend graag terugkomen, was bereid om alles te veranderen. Het is moeilijk om vol gas ergens in te duiken terwijl je geen idee hebt of het gaat werken of niet, maar het is gelukt.'

De Zuid-Afrikaan Chistiaan Bezuidenhout (68) werd derde op -16 en bleef het Amerikaanse duo Billy Horschel (65) en Patrick Reed (66) een slag voor.

Joost Luiten begon het toernooi voortvarend met een 68 (-4), maar wist vervolgens met ronden 72, 73, 72 niet meer onder par te duiken. Hij moest genoegen nemen met een gedeeld 31ste plaats (-3).

Leaderboard

Hoogtepunten dag 4

Laatste nieuws