KLM Open 2020 week naar achteren

De Europese Tour heeft de kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt.
Teemarker KLM Open

Het nieuwe seizoen begint in de week van 28 november – 1 december met twee toernooien: het Hong Kong Open en het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika.

De finale van het seizoen is het DP World Tour Championship. Dat vindt van 19 – 22 november 2020 plaats op de baan van Jumeirah.

Het KLM Open op Bernardus in het Brabantse Cromvoirt wisselt op de kalender van plaats met het BMW PGA Championship op Wentworth. De 101ste editie van ons Open wordt nu van 17 – 20 september gespeeld.

Omdat dit een week voor de Ryder Cup in de Amerikaanse staat Wisconsin is (25 – 27 september) lijkt de kans op de komst van ‘grote namen’ een stuk kleiner geworden. Tenzij KLM besluit om een vliegtuig ter beschikking te stellen om Europese Ryder Cup-spelers en officials op zondagavond of maandagochtend naar Amerika te vliegen.

In totaal telt het golfjaar 2020 van de Europese Tour 46 wedstrijden in 29 landen. Dat is inclusief de vier Majors, de vier World Golf Championships én het Olympisch Kampioenschap in Tokio.

Opvallend is dat de Belgian Knock Out na twee op zich succesvolle edities (nog) niet op de kalender staat.

Er is vooralsnog één nieuw toernooi. Dat wordt van 6 – 9 augustus in Groot-Brittannië gespeeld. Naam en club zijn nog niet bekend.

Een paar traditionele kampioenschappen hebben een nieuwe datum gekregen. Het Iers Open gaat van juli naar eind mei (28 – 31) en het Open de France wordt volgend jaar niet in oktober maar begin juli (2 – 5) gespeeld. Dat is dan wel in dezelfde week als de FedEx St Jude Invitational in Tennessee. Dat is niet goed voor de sterkte van het veld, al is het wel zo dat de wedstrijd in de VS niet meetelt voor de Europese Ryder Cup-kwalificatie.

Volledige kalender 2020 via website Europese Tour

Laatste nieuws