Huizing levert iets in in Ierland

Ook Van Driel naar Iers weekend
daan huizing

Zo goed als na de eerste ronde staat Daan Huizing er niet meer voor in het Stone Irish Challenge, de laatste reguliere wedstrijd van het circuit op Europese bodem, maar de Soestenaar heeft nog altijd goede vooruitzichting de top-15 van de Order of Merit weer in te komen.

Op de nieuwe website van de Europese Tour is per hole te zien wat de op dat moment behaalde klassering betekent voor de plaats op de jaarranking. Aan het begin van het seizoen doet dat niet ter zake, maar nu het uur U nadert, wordt het voor velen relevant. 

Mocht Emilio Cuartero Blanco zijn eerste plaats vasthouden (-9) dan springt hij naar de 41e plaats op de Order of Merit, terwijl nummer 2 Oscar Lengden met -8 naar de rand van de top-30 klimt. En als de zaken blijven zoals ze nu zijn, dan is Daan Huizing vanaf maandag de nieuwe nummer 18, een positie die hoop biedt, maar nog altijd buiten de top-15 is.

De Nederlander heeft echter alle kans in het weekend verder te werken aan zijn klassement. Zo goed als de eerste dag was het niet voor Huizing, maar met een rondje in 71 slagen (-1) en een totaal van -6 heeft hij de kop van het veld nog goed in het vizier en daarmee goede papieren een goede slag te slaan.

Ook Darius van Driel heeft nog twee dagen zichzelf een groot plezier te doen. De nummer 14 van de Order of Merit ging rond in -2, staat met die score gedeeld 21ste, en heeft daarmee virtueel de 13e plaats op de Road to Mallorca in handen. 

Robbie van West, spelend op een invite, miste na twee keer 75 de cut en kan zich daardoor op gaan maken voor Second Stage van Qualifying School om via die route te proberen een kaart voor de Europese Tour te veroveren.

Leaderboard

Laatste nieuws