Maui Jim golfzonnebrillen

Maui is een van de zonnigste plekken ter wereld, dus hier weten ze precies waar een zonnebril aan moet voldoen.

Maui Jim golfzonnebrillen

Om het intense licht op het eiland te filteren werd de speciale PolarizedPlus2 lens ontwikkeld, die kleuren tot leven brengt en zorgt voor briljant contrast en heldere details – en laten dat nou net de eigenschappen zijn die je op de golfbaan heel goed kunt gebruiken.

En helemaal met dat laagstaande najaarszonnetje waar wij hier in Nederland weer mee te maken gaan krijgen.

De lens is volgens de makers heel effectief in het elimineren van horizontale schittering, die je krijgt je van vlakke, gladde en glimmende objecten. De lenzen krijgen ook een speciale behandeling die reflecterend licht blokkeert dat van achteren komt.

Dit is belangrijk, omdat schittering kleuren verbleekt, details verbergt en vermoeiend is voor je ogen.

Daarnaast beschermt de lens je ogen volledig tegen schadelijke UV straling en 'blauw licht' (HEV).

Er zijn vier verschillende materialen beschikbaar, die verschillende gradaties kennen van helderheid, krasbestendigheid en gewicht. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren, die passen bij condities als direct zonlicht, algemeen gebruik, sport en minder licht.

Dit resulteert in totaal in meer dan 125 zonnebrillen, waarvan we een aantal voor golf geschikte modellen nader bekijken.

De Kanaio Coast (€ 241) heeft een robuust, rond frame dat zich goed om je ogen sluit. De verborgen scharnieren kunnen twee kanten op bewegen, waardoor hij stevig maar comfortabel zit.

De rubberen neusvleugels zijn voorzien van een geribbeld motief, waardoor hij niet van je neus glijdt – ook niet als je zweet. Het maakt deze zonnebril zeer geschikt voor sporten.

De lens is van extreem dun glas. Dit geeft het helderste beeld en een goede diepteperceptie, terwijl het 20 tot 32 procent lichter is dan normaal glas. Daarnaast is glas het best bestand tegen krassen.

Wil je een lichter model, dan is de Kumu (€ 289) een prima optie. Helemaal omdat dit model geen randen heeft (de pootjes en brug zijn in de lens bevestigd), wat tijdens golf bijna volledig 'vrij' zicht geeft.

De buigzame pootjes zijn rond en hebben geen scharnieren, waardoor ze zich automatisch om je hoofd vouwen en de bril stevig zit. Net als alle brillen van Maui Jim zijn de uiteinden van de pootjes voorzien van zacht rubber, zodat ze comfortabel tegen je hoofd zitten.

MauiBrilliant is het meest geavanceerde lensmateriaal van de producent en biedt optisch bijna dezelfde kwaliteit als glas, maar dan met slechts eenderde van het gewicht.

De Pokowai Arch (€ 223) heeft een traditionele, rechthoekige vorm en een lichtgewicht frame in verschillende kleuren. Met een aanpasbare neussteun en rubberen inserts bij de pootjes kun je 'm zowel dragen tijdens het sporten als in het normale leven.

MauiPure is het meest populaire lensmateriaal onder de Maui Jim zonnebrillen. Het biedt helder zicht, weegt weinig, kan bijna niet breken en beschermt goed tegen krassen.

www.mauijim.com

Golfers Magazine zegt: 'Een goede, gepolariseerde zonnebril is niet goedkoop, en dan is het wel zo fijn als hij net zo op zijn plek is op de golfbaan, als in de auto of op straat.'

'Dat lukt bij de modellen van Maui Jim uitstekend. Ze combineren hoge kwaliteit lenzen met monturen die zowel sportief als modieus zijn. Zo blijven ze tijdens een swing probleemloos op je neus blijft zitten en misstaan ze ook niet tijdens een werklunch op het terras.'

'We golfen zelf het grootste deel van het jaar met zonnebril, omdat dit rust aan je ogen geeft en de contrasten versterkt. Het is wel zaak om te kiezen voor een lens met goede diepteperceptie en helderheid, en Maui Jim kan op dit gebied mee met de beste.'

''Het dun geslepen glas van de Kanaio Coast geeft werkelijk briljant scherp beeld en door het ronde design krijgt de zon ook aan de zijkanten geen kans.'

'Het is niet de lichtste bril, maar door de naar twee kanten bewegende scharnieren zit het robuuste montuur stevig en comfortabel – zeker als je 'm bij de brillenzaak op maat laat buigen. Een geweldige sportbril.'