Weber ook in 2020 op Symetra Tour

Nederlandse laatste twee rondes, mede door bijzondere straf, onderuit

dewi weber

Na een matige openingsronde (75) deed Dewi Weber vijf dagen lang precies wat nodig was om een kaart voor de LPGA af te dwingen. Elke dag een paar slagen winst brachten haar naar de top-45 en daarmee op de drempel van het hoogste Amerikaanse vrouwencircuit.

In de voorlaatste ronde ging het echter helemaal mis voor de Nederlandse. Hoewel er veel hoge scores waren in de zevende ronde, was Webers +10 een van de negatieve uitschieters. In lastige omstandigheden liep Weber zoveel averij op dat ze zich voor de slotdag voor een welhaast onmogelijke taak geplaatst zag. 

Een onmogelijke taak, bleek een dag later. Er waren veel birdies nodig, maar de paar slagen die ze won, waren te klein in aantal en wogen niet op tegen de bogeys die er ook op de kaart kwamen. Met een slotronde in 76 slagen (+4) eindigde de jacht op een kaart in mineur voor de Groningse die uiteindelijk met +14 ruim te kort kwam om in 2020 een niveau hoger te spelen.

De reden voor de hoge score op dag zeven waren overigens niet alleen de omstandigheden, zo blijkt uit een artikel op golfweek. Weber kreeg na afloop van haar zesde ronde twee strafslagen toebedeeld omdat haar caddie - terwijl ze zelf bezig was met haar slag - advies gaf aan een van de andere spelers in de groep (om precies te zijn antwoorde hij positief op de vraag welke club Weber gepakt had). Na de ronde, en na lang juryoverleg kreeg Weber de strafslagen opgelegd en die waren de volgende dag nog niet uit haar systeem, zo erkende ze ook zelf. 'Het is volledig aan mij toe te schrijven, maar het had heel veel invloed op me, veel meer dan nodig was.'

Einduitslag

Tour
  • Getty Images