Belgen hoog op het leaderboard

Halverwege het Tour Championship staan er twee zuiderburen in de top-10. Joost Luiten staat net buiten de top-30 en Mike Lorenzo-Vera leidt de dans.

Belgen hoog op het leaderboard

Het is een bekend spreekwoord: 'Pas op voor zieke golfers.' Mike Lorenzo-Vera zei vorige week dat hij last van een longontsteking, maar kennelijk heeft de Fransman prima antibiotica, want met een 63 en een 69 nam hij brutaal de leiding in de seizoensfinale (-12).

'Maar the big dogs zitten vlak achter me en willen me bijten', lachte de Fransman na zijn tweede ronde – een beetje als een boer met kiespijn, na een drieputt op de slothole.

Hij had het over Jon Rahm (66-69) en Tommy Fleetwood (67-68), die op slechts drie slagen achterstand (-9) nog volop mogen dromen van de overwinning in de Race to Dubai.

Op dit moment staat Tommy Fleetwood zelfs virtueel met de cheque van twee miljoen in zijn handen, maar Wiesberger geeft zich nog niet gewonnen. De Oostenrijker staat met nog 36 holes te spelen op een gedeeld 13de plaats (-3) in het slottoenooi en heeft nog prima zicht op een topnotering die voldoende euro's kan opleveren om zich tot nummer-1 van Europa te laten kronen.

De prijzenpot van het Tour Championship is trouwens gevuld met 8 miljoen dollar. De winnaar gaat met 3 miljoen naar huis en de rest van het veld mag de overgebleven 5 miljoen verdelen.

Als onze zuiderburen de huidige lijn doortrekken, nemen ze daar een flinke hap van mee naar België. Thomas Pieters gaat namelijk als gedeeld 5de het weekend in (-6) en Thomas Detry staat ook keurig in de top-10 (T10 op -4).

Joost Luiten kwam gisteren beduidend minder goed uit de startblokken. Met twee birdies, twee bogeys en een double bogey kwam hij niet verder dan een 74 (+2), waarmee hij achterin het slechts vijftig man grote veld van te vinden was.

Vandaag herstelde de 33-jarige Bleiswijker – die het slottoernooi van de Europese Tour al voor de tiende keer speelt – zich enigszins met een 71 (-1), vooral dankzij een tweede negen met drie birdies.

Luiten gaat het weekend in op een gedeeld 32ste plaats (+1) en zal de blik de komende twee ronden omhoog gericht hebben.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport