Van Dam kansrijk het weekend in

Met een 69 (-3) handhaafde Anne van Dam zich in Spanje op de tweede plaats, zodat ze nog steeds heel goede papieren heeft voor het prolongeren van haar titel.
Van Dam kansrijk het weekend in

Gisteren ging de Nederlandse in het Andalucia Costa del Sol Open de Espana rond in 68 slagen, zodat ze halverwege het toernooi op -7 staat. Dit is slechts één slag achter de Duitse Karolin Lampert (-8).

Van Dam maakte in haar tweede omgang op de tricky Aloha Golf Club zes birdies en drie bogeys.

Om haar titel voor het tweede jaar op rij op de beker te krijgen, moet de 24-jarige Arnhemse – die sinds dit jaar vooral op de LPGA Tour acteert – overigens nog wel afrekenen met een aantal geduchte concurrenten.

Ze deelt haar tweede plek met drie collega's en slechts één slag daarachter vinden we de Amerikaanse kanonnen Cheyenne Woods en Christina Kim op -6.

De laatste opende gisteren met een sterke 67 – wat genoeg was voor de leiding – maar tuimelde vandaag in eerste instantie op het leaderboard naar beneden door vijf bogeys in haar eerste dertien holes.

Haar herstel was echter indrukwekkend. Ze speelde de laatste vier holes in vijf onder par (birdie, birdie, hole-in-one, birdie) en meldde zich hiermee weer gedecideerd als potentiële kanshebber.

Leaderboard

Laatste nieuws