Reed ruim voor in Hero Challenge

Gastheer Woods rukt op
tiger woods

Hoewel de wedstrijd op de kalender van de PGA Tour staat en er flink geld en punten te verdienen zijn, is de door Tiger Woods gehoste wedstrijd in de eerste plaats toch vooral een gezellig samenzijn van 's werelds beste spelers.

Het eliteveld, dat uit slechts achttien spelers bestaat, telt naast een Engelsman, een Spanjaard en een Zweed louter Amerikanen op de startlijst, maar desondanks staan er vooralsnog twee Europeanen op het podium: Henrik Stenson en Jon Rahm delen met een score van -8 de derde plaats, vier slagen achter de vooralsnog ongenaakbare Patrick Reed die in soms lastige omstandigheden - het waait behoorlijk - in twee dagen slechts twee slagen inleverde en met -12 ruim voorop gaat.

'Dit is echt zo'n baan dat als de wind gaa liggen er kansen zijn om birdies te maken, maar als de wind opsteekt enorm uitdagend wordt. Je moet jezelf gewoon zoveel mogelijk kansen geven', aldus Reed.

De Amerikaan zal echter weten dat er in de tweede helft van het toernooi nog voldoende kapers op de kust zijn en daaronder bevindt zich ook gastheer Tiger Woods, tenminste, als hij het spel van de tweede dag ook in het vervolg van het toernooi kan laten zien.

Woods opende op de Bahamas met een ronde level par, onder meer door een bogey, dubbel bogey slot, maar speelde in de tweede omloop indrukwekkend sterk en was volledig in controle. Vanaf de tee, met zijn ijzers en op de greens, er viel nagenoeg niets op te merken op het spel van de vijftienvoudig Majorwinnaar die met een ronde in 66 slagen van level par naar -6 (T5) ging en daarmee in het weekend wellicht nog een rol van betekenis kan gaan spelen. 

'Ik kan de bal beter driven omdat ik weer beter kan draaien. Ik kan beter putten omdat ik weer voldoende laag kan zitten om de lijnen te lezen. Vorig jaar kon ik dat op een gegeven moment niet meer', gaf Woods na zijn ronde als verklaring voor zijn spel.

Leaderboard

Laatste nieuws