Weekendtip: Fade en draw

Je kan 'gewoon' naar de drivingrange dit weekend, maar als je nou eens gericht met één oefening aan de slag gaat?

maarten lafeber

Ga van de tee in principe voor je natuurlijke balvlucht, want daar heb je het meeste vertrouwen in, maar als een hole echt om een draw of fade vraagt, sla je die als volgt.

Voor een draw zet je het clubblad op het doel, maar je voeten, heupen en schouders staan naar rechts opgelijnd. Swing vervolgens gewoon langs de lijn van je lichaam, waarbij je iets van binnen op de bal inkomt. Focus op de binnenkant van de bal. Ga niet harder slaan, maar schroef je tempo juist iets terug, zodat je de tijd heb om de club te releasen. De handen en polsen zijn iets actiever, het lichaam blijft rustig.

Bij een fade zijn de handen juist passiever en mag je je lichaam iets sneller door de bal draaien. Dat doe je automatisch door wat harder te slaan. Voor een fade staat je lichaam links van het doel opgelijnd, waardoor het clubhoofd de bal iets van buiten de doellijn benadert. Je focust op het raken van de buitenkant van de bal en slaat weer gewoon langs de lijn van je lichaam.

Succes!

Maarten Lafeber

Deze tip stond eerder in Golfers Magazine. Voortaan alle tips van de beste Nederlandse en buitenlandse pro's op je deurmat? Sluit dan hier een abonnement af op hét golftijdschrift van Nederland.

Clubs & amateurs
  • Bert van der Toorn