Bontan door naar Final Stage

Nederlandse nog in de race voor tourkaart LET
zhen bontan

De eerste stap op weg naar een tourkaart is door Zhen Bontan succesvol gezet. In het Prekwalificatietoernooi voor Final Stage van Qualifying School eindigde de speelster van De Pan ruim aan de goede kant van de score.

Een score van +13 was nodig om door te mogen naar de strijd om de kaarten die later deze week een aanvang neemt, en met +8 voldeed de eerstejaars professional ruimschoots aan die eis.

Na de eerste twee rondes in 75 en 70 slagen af te hebben gewerkt, leek er ook in de derde ronde lang geen vuiltje aan de lucht, al maakte ze het zichzelf met een negen (+4) op de laatste hole nodeloos moeilijk.

In de vierde en laatste ronde schudde Bontan die teleurstelling evenwel makkelijk van zich af en plaatste ze zich met een ronde in één boven par eenvoudig voor de finale. 

Die opdracht bleek te hoog gegrepen voor de twee andere Nederlandse speelsters die in Spanje aan de start verschenen. Joyce Chong gebruikte met +23 tien slagen teveel, terwijl Pasqualle Coffa er met +27 nog een paar meer tekort kwam. 

De vijfdaagse Final Stage begint woensdag 22 januari op Real Golf La Manga waar na negentig holes voor alle spelers een of ander speelrecht klaarligt voor de LET al is een plek bij de beste twintig nodig om een redelijk schema te kunnen maken voor de rest van het jaar.

Einduitslag

Laatste nieuws