Luiten stationair, Pepperell aan kop

Net als gisteren ging Joost Luiten in Dubai rond in level par. Eddie Pepperell leidt het veld, een slag voor titelverdediger Bryson DeChambeau.

Luiten stationair, Pepperell aan kop

Er stond minder wind dan gisteren en Luiten maakte hier al snel gebruik van met twee birdies op zijn eerste drie holes. Op hole acht leverde hij een slag in, maar de 34 (-1) op de lastige eerste negen was beduidend beter dan de 38 van gisteren.

Met drie par-5's biedt de tweede negen van de Emirates Golf Club net wat meer kansen (gisteren speelde Luiten de back-nine in drie onder par), maar met smalle fairways, hoge rough en hard egreens heeft de baan nog steeds ruim voldoende verdedigingsmechanismen in huis.

De Nederlander noteerde op weg naar het clubhuis drie bogeys en twee parren, zodat hij voor de tweede dag op rij een 72 (par) moest noteren. Daarmee haalde hij overigens comfortabel de cut (+2), wat hem de laatste twee edities niet lukte. Luiten begint het weekend net buiten de top dertig.

Met een 67 (-5) meldde Eddie Pepperell zich al vroeg op de dag als leider in het clubhuis (-8), maar titelverdediger Bryson DeChambeau was niet van plan zich daarbij neer te leggen.

De Amerikaan die zich in de sportschool een t-shirtmaat groter heeft getraind, schoot uit de startblokken met drie birdies en maakte er na de turn nog vier. Onderweg leverde hij wel twee keer een slag in, en met een 67 moet hij halverwege het toernooi vooralsnog genoegen moet nemen met de runner-up positie (-7) – samen met de 50-jarige(!) Robert Karlsson..

Het goede nieuws: 'Sportschool' DeChambeau is niet alleen verder gaan slaan, hij speelt ook sneller. 'Ik ben niet perfect, maar ik wil niemand lastig vallen en doe mijn best om het tempo erin te houden. Dat begint zijn vruchten af te werpen.'

De ronde van de dag kwam op naam van Tommy Fleetwood, die met een 65 (-7) maar liefst tien slagen minder nodig had dan in zijn eerste ronde. Op -4 (T11) doet hij ineens weer volop mee.

'Het was gisteren dramatisch op de greens, dus ik heb na mijn ronde nog wat geoefend en had vandaag een beter idee van wat ik moet doen. Dat betaalde zich uit met meer putts en up-and-downs.'

De inhaalrace van de sympathieke Engelsman betekende trouwens zijn 44ste cut op rij. We moeten terug naar juli 2018 om een weekend te vinden waarin Fleetwood niet speelde. 'Daar ben ik trots op, want die consistentie geeft aan dat ik samen met mijn team op de goede weg ben.'

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport