Trio schaatst elfstedentocht uit

Robin Kind ruim sneller dan Wouter de Vries en Reinier Saxton

hartekind

Er kan nog altijd gedoneert worden voor Stichting Hartekind, maar voor Wouter de Vries, Robin Kind en Reinier Saxton zit het erop. Op karakter schaatsten ze de alternatieve elfstedentocht uit.

'Eigenlijk hebben we niet genoeg trainingskilometers gemaakt', moest Kind na afloop toegeven. 'Dit is zo anders dan golf. Daar kan je niets extra's doen, terwijl hierbij moet je gewoon blijven beuken en dat ligt me wel', lachte hij schijnbaar onaangedaan.

Kind, Saxton en De Vries gingen om ongeveer zeven uur het ijs op en stapten daar een lange werkdag later pas weer vanaf. Kind was van de drie ruim het snelste. Nadat hij zijn maatjes na ongeveer honderd kilometer achter zich had gelaten schaatste hij in een heel constant tempo naar een eindtijd van iets meer dan 8 uur en 41 minuten, bijna een uur sneller dan Saxton en De Vries die 9 uur en 32 minuten nodig hadden voor de tweehonderd kilomerer lange tocht.

De Vries: 'We weten nog niet precies hoeveel geld we op hebben gehaald, maar het zal zo'n vierduizend euro geweest zijn. Al kan er natuurlijk nog gestort worden!' 

Klik hier voor een videointerview met het drietal gemaakt door Eric Korver die op de Weissensee is voor schaatsnlmagazine.