Ecco S-Three: stabiliteit en comfort

De zool van de S-Three modellen heeft drie verschillende hardheden, zodat je stabiliteit hebt waar het nodig is en comfort waar het kan.
Ecco S-Three: stabiliteit en comfort

Ecco giet de zolen van zijn golfschoenen in vloeibare vorm in een mal, zodat een schoen uit één stuk ontstaat zonder naden of zwakke punten. Deze technologie is intussen zo ver ontwikkeld dat met verschillende zones van hardheid kan worden gewerkt: Zonal FluidForm Technology.

De hiel van de middenzool is medium zacht, wat zorgt voor demping en comfort, terwijl het centrale deel van de zool stijver is, om tijdens de hele swing optiamle stabiliteit te bieden. Onder de voorvoet zit het zachtste, meest flexibele deel, waardoor de S-Three schoenen heel comfortabel lopen.

De zones onderscheiden zich door verschillende kleuren, wat elke schoen een uitgesproken look geeft.

De buitenzool is voorzien van meer dan honderd noppen die door hun vorm maar liefst achthonderd 'griphoeken' bieden. Uit ervaring weten we dat deze volop grip bieden – ook in natte omstandigheden.

Het bovenwerk is gemaakt van dik maar zacht leer (Soft Calf Nappa), dat wordt behandeld in de eigen looierijen van het Deense bedrijf.

Een membraam van Gore-Tex maakt de schoenen gegarandeerd honderd procent waterdicht, in alle omstandigheden, terwijl het leer wel zijn ademende eigenschappen behoudt.

In de kraag en de hiel is een dubbele laag neopreen geplaatst, om ook hier het draagcomfort zo comfortabel mogelijk te maken.

Fred Couples, Thomas Björn, Lydia Ko en Caroline Masson dragen al jaren golfschoenen van Ecco en sinds kort is ook Henrik Stenson overstag.

Prijs: € 180 (mannen), € 170 (vrouwen)

golf.ecco.com

Laatste nieuws