Door: Jan Kees van der Velden
Afslag op

De Glazen Bol (4)

De voorspellingen voor de vierde week van de Hoofdklasse. We naderen zachtjes maar ook zeker de fase van de beslissingen.

Het was een redelijk weekje voor de Glazen Bol. Met een score van 75 procent mag je thuiskomen, al is het lastig dat het vermaledijde Grevelingenhout voor de ene verrassing na de andere blijft zorgen.

Het is verdraaide knap dat het team uit Bruinisse zo sterk acteert op het hoogste niveau. Er waren twee zeges (De Pan en de Haagsche) en een stevige nederlaag (Houtrak). Dat alles levert ondanks een tweede plaats in poule 2 een negatief ‘doelsaldo’ (25-29) op, maar de kans op een plaats in de Final Four blijft intact.

Dames Poule 1
Op Noord Nederland: Zeewolde-De Pan, Noordwijk-Wouwse Plantage, Amelisweerd-Broekpolder

De Pan en Noordwijk passeren zaterdag Noord Nederland (4 uit 3) om met 6 uit 3 op de maximale score te komen. De twee nieuwe koplopers doen dat door van respectievelijk Zeewolde en Wouwse Plantage te winnen. Amelisweerd is in de laatste match te sterk voor Broekpolder.

Dames Poule 2
Op de Rosendaelsche: Eindhoven-Houtrak, Princenbosch-Salland, Koninklijke Haagsche-Hilversum

De Eindhovensche klopt Houtrak, Princenbosch blijft Salland net voor en de Haagsche wint van Hilversum.

Heren Poule 1
Op De Hoge Kleij: Prise d’Eau-Hilversum, Broekpolder-Goyer, Eindhoven-Noord Nederland

Het degradatieduel tussen Prise d’Eau en Hilversum eindigt in een zege voor het team uit ’t Gooi. De Goyer klopt Broekpolder en Eindhoven pakt tegen Noord Nederland beide punten.

Heren Poule 2
Op Noordwijk: De Pan-Princenbosch, De Merwelanden-Grevelingenhout, Houtrak-Koninklijke Haagsche

Als Grevelingenhout in de race wil blijven voor deelname aan het finaleweekeinde op de Lage Vuursche (26 en 27 mei), dan moet van De Merwelanden worden gewonnen. Dat gaat ook gebeuren. De Pan is te sterk voor Princenbosch. En – tot slot – wat te denken van Houtrak versus de Koninklijke Haagsche? Het was aanvankelijk wazig in de Glazen Bol, maar na enig poetsen kwam er toch een zege van Houtrak in beeld.

Programma, uitslagen en standen

 

 

Gerelateerd nieuws