Grayson Murray koel in play-off

De 30-jarige Amerikaan boekte in Honolulu zijn tweede zege op de PGA Tour. Hij had er wel een verlenging voor nodig.

Grayson Murray

Murray, Major-kampioen Keegan Bradley en Byeong Hun An hadden 263 slagen (-17) nodig voor de reguliere 72 holes van het Sony Open in Hawaii. (klik hier voor de scores)
De play-off op de par-70 baan van de Waialae Country Club duurde echter maar één hole. Grayson Murray holede een putt van bijna dertien meter om de concurrentie met lege handen te laten staan.

‘Je weet in deze sport nooit wat er gaat gebeuren’, zei de winnaar later. ‘Dit is een silly game. Petje af voor Ben en petje af voor Keegan. Helaas is er maar één speler die moet winnen en zo gaat dat nu eenmaal in play-offs. Maar ik ben er niet minder blij om.’
Grayson Murray is afkomstig uit North Carolina. Hij speelt al sinds 2017 af en aan op het hoogste niveau en in zijn eerste seizoen won Murray het Barbasol Championship.
Vorig jaar heroverde hij zijn kaart via de Korn Ferry Tour.

En dan nog dit: Matthieu Pavon speelde zijn eerste toernooi op de PGA Tour. De Fransman was een van de tien spelers die via de DP World Tour een ‘Amerikaanse kaart’ kregen. Hij liet zich meteen zien door gedeeld zevende te worden.

Tour
  • ProShots