Wat investeren in crypto en golf met elkaar gemeen hebben

In de afgelopen jaren is het aantal mensen in Nederland dat is gaan investeren in crypto enorm gestegen. Dat is niet voor niets het geval: door de jaren heen zijn er verschillende records gehaald voor onder andere de Bitcoin.

crypto

Afgelopen oktober behaalde de munt nog  een waarde van boven de 35.000 dollar.

Hoewel golfen en investeren in cryptocurrency op het eerste gezicht misschien niet direct gerelateerd lijken, is er toch een verbinding tussen de twee te vinden. In dit artikel gaan we dieper in op wat investeren in crypto zoals de Bitcoin koers en golf met elkaar te maken hebben en geven we je een paar tips voor beginnende beleggers.

Beide activiteiten vereisen tijd en een bepaalde passie

Een van de dingen die in ieder geval opvalt bij zowel het uitoefenen van golf als het beleggen in cryptocurrency is het feit dat beide activiteiten de nodige tijd en passie vereisen. Om de golfbaan of de cryptowereld te begrijpen, moet je het écht leuk vinden. Het kost in beide gevallen namelijk genoeg tijd om je erin te verdiepen. Het is dus belangrijk om een vlammetje brandend te houden voor een hobby zoals deze.

Vraag je je af hoe dat precies zit? Golfers zijn constant bezig met het ontwikkelen van hun vaardigheden door te blijven oefenen. Dat terwijl het begrijpen van de cryptomarkt zoals de Bitcoin koers ook voortdurende educatie en tijd nodig heeft om de dynamiek op de markt te begrijpen. Bij zowel de golfsport als cryptocurrency is het maken van de juiste beslissing cruciaal voor de resultaten.

Focus op resultaten bij zowel de golfsport als cryptocurrency

Over resultaten gesproken: zowel golfers als crypto-investeerders streven naar de beste resultaten. Bij golfen betekent dat een zo goed mogelijke techniek voor golfen ontwikkelen, het verlagen van de handicap en een zo laag mogelijke score halen, terwijl investeerders in crypto er alles aan doen om winst te behalen en om hun portefeuille uit te breiden. Bij beide activiteiten is men dus erg resultaatgericht. Daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Wat hierbij van belang is, is het hebben van het vermogen om lessen te trekken uit zowel successen als mislukkingen. Zo kunnen golfers hun slagen analyseren en waar nodig verbeteren en kunnen crypto-investeerders op hun beurt bepaalde beslissingen en investeringen evalueren om te leren van investeringen. Het doel? Beter worden in de toekomst. Dit vergt in beide gevallen doorzettingsvermogen, leervermogen en de bereidheid om te blijven evolueren.

Geduld en strategievermogen is van groot belang

Wat ook opvallend is, is dat zowel golfers als investeerders over de nodige dosis geduld moeten beschikken. Sterker nog: geduld is een must om in beide werelden je vaardigheden te verbeteren, zodat uiteindelijk de resultaten beter worden. Het kan in zowel de golf- als de cryptowereld best een tijd duren voordat je precies weet wat je moet doen om te ‘winnen’. Bij het golfen moet je de juiste techniek aanleren, investeren in goede spullen en wachten op het juiste moment om te slaan.

Dat terwijl je in de cryptobranche als investeerder geduldig moet zijn bij het maken van passende strategieën en het wachten op gunstige marktomstandigheden. Er wordt hierbij in beide gevallen gebruikgemaakt van technische vaardigheden, die dus eveneens van belang zijn in de wereld van het golfen en van de crypto. Kortom: iemand die van golfen houdt, zou het door de gelijkenissen in eigenschappen ook best eens goed kunnen doen op de cryptomarkt.

Beleggingstips voor beginnende investeerders in crypto

Zie je het zelf wel zitten om te kijken of crypto zoals investeren in de Bitcoin koers iets voor je is? In dat geval is het raadzaam om onderstaande tips en tricks goed tot je te nemen en te gebruiken als beginner op de cryptomarkt:

Net zoals je je bij golfen verdiept in instructies en technieken is het een must om bij cryptocurrency onderzoek te doen naar diverse soorten digitale munten en hoe ze precies ‘werken’. Met behulp van info van gerenommeerde bronnen en ervaring van anderen kun je een goede start maken wanneer je wil investeren in crypto.

Zorg er daarbij voor dat je je niet alleen verdiept in crypto, maar ook in andere vormen van beleggingen. In andere woorden: spreid je investeringen om je risico’s te verkleinen. Investeer bijvoorbeeld ook in aandelen of obligaties.

Waar je misschien ook weleens gebruik van hebt gemaakt op de golfbaan is een golfinstructeur of een professional die je heeft geholpen bij het spel op de golfbaan. Zoek ook in de cryptobranche naar een passende mentor die je kan helpen bij je investeringen. Denk aan een gemeenschap waar je je bij aan kunt sluiten en het volgen van experts waar je wat van kunt leren.

World
  • Adobe Stock