Degelijk begin Besseling in Singapore

Wil Besseling liet op de par-72 baan van het Laguna Resort een 69 noteren. Hij staat 29ste.

Wil Besseling

Besseling, die vorige week net naast een top-10 plaats in Ras al Khaimah greep, maakte op de waterrijke baan in het oosten van Singapore vijf birdies en twee bogeys om op drie onder par te komen.
Darius van Driel startte matig. Hij maakte weliswaar vier birdies, maar ook vier bogeys. Met een 72 is hij 72ste in het klassement.
De cut lijkt morgen op -2 (37% kans) of -3 (31%) uit te komen. De kansen van Besseling en Van Driel op het halen van het weekeinde worden op respectievelijk 85,2 en 44,7 procent geschat.

De pas 20-jarige Tom McKibbin nam in pas zijn zestiende toernooi op het hoogste niveau de leiding met een bogeyvrije 64.
‘Een heel goede dag’, zo omschreef de jonge Noord-Ier zijn openingsronde. ‘De baan was behoorlijk lastig, als je de bal op de verkeerde plekken van de greens sloeg. Acht birdies en geen bogeys - dat is een mooie manier om te beginnen. ‘Het leven is best leuk als je goed speelt. Het is allemaal anders als je dat niet doet Ik geniet hier dan oo van.’
‘Ik speelde dus solide golf, een beetje geluk hier en daar. Het zat er de afgelopen weken best wel in, dus het was leuk om zo'n ronde te spelen. Tot nu toe gaat het goed. Hopelijk ga ik de rest van het jaar zo door.’

McKibbin promoveerde eind vorig jaar van de Challenge Tour naar de DP World Tour. Hij is net als Rory McIlroy verbonden aan de Holywood Golfclub.
Tom McKibbin heeft een slag voorsprong op de Zweden Simon Forströmm en Joakim Lagergren, de Fransman Matthieu Pavon en de Fin Sami Välimäki.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 7.00 - 11.30 uur rechtstreeks uit. Besseling gaat om 9.05 uur (2.05 uur in ons land) de baan in. Van Driel slaat om 8.15 uur plaatselijke tijd af.

Tour
  • Golfsupport.nl