Fitness Vrijdag: kat-koe

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: Yoga.

fitness

Yoga heeft veel positieve effecten. Zowel lichamelijk als mentaal. Mensen denken nog wel eens dat yoga niet voor hun is, of alleen voor een bepaald soort mensen, maar ik zeg altijd: yoga is echt voor iedereen. Misschien zelfs wel juist als je wat stijf bent. Er is geen grens die je per se moet halen. Iedereen heeft zijn eigen mogelijkheden. Werk binnen die grenzen, en langzaam maar zeker zal je deze iets verleggen.

Ideaal om je wervelkolom op te warmen. Ga op handen en knieën zitten. Adem in en maak een holle rug en kijk hierbij omhoog.
Adem uit, maak een bolle rug en breng je kin naar je borst. Doe deze oefeningen allebei tien keer en adem in tien seconden in, en in tien seconden uit.
Als variatie hierop kan je een knie vooruit brengen of – nog iets moeilijker – breng je knie naar je tegenovergestelde arm die je los van de grond laat komen. Dit versterkt ook de rug- en de buikspieren.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt