Aardige jongens

Aan de hand van van interviews met honderdtwintig spelers, caddies, journalisten, vrijwilligers en golfclubpersoneel maakte Golf Digest een lijst van de aardigste jongens op de Tour. Tony Finau is dit jaar 'Mr. Nice Guy'.

Aardige jongens

Aardig’ is een subjectief begrip. Helemaal in een jaar waarin de professionele golfwereld in een scheiding ligt en iedereen een mening heeft over 'goed' en 'verkeerd'. Toch maakte het Amerikaanse tijdschrift Golf Digest weer een lijst van de dertig aardigste jongens op de Tour. Een criterium om op de lijst te komen, was een lidmaatschap van de PGA Tour, wat verklaart waarom we geen spelers van de DP World Tour of het seniorencircuit tegenkomen. De naam van Tony Finau kwam het vaakst bovendrijven, waarmee hij zeven plaatsen steeg ten opzichte van de laatste lijst uit 2019. Hieronder de top tien.

1. (8) Tony Finau
Hij staat bekend om zijn altijd aanwezige lach en heeft altijd tijd voor je. Finau: 'Als ik een gesprek met iemand heb, en ik vertrek met het idee dat ik zijn of haar dag een beetje leuker heb gemaakt, dan maakt dat me blij.' Finau is de opvolger van 'aardigste jongens' Steve Stricker (2013), Jordan Spieth (2017) en Rickie Fowler (2019).

2. (19) Peter Malnati
Verschillende spelers omschrijven Malnati als een onverbeterlijke optimist. 'Soms is hij bijna té aardig en blij', aldus een speler lachend.

3. (3) Jordan Spieth
Als zijn uitgebreide en verhelderende antwoorden op heel saaie vragen tijdens persconferenties een indicatie zijn, dan is deze jongen een 'gever'.

4. (4) Rory McIlroy
De viervoudige Majorwinnaar wordt gezien als een heer, door iedereen in én buiten de baan. Verschillende spelers zeggen dat hij ‘het geweten' van de PGA Tour is geworden.

5. (1) Rickie Fowler
De nummer 1 van de vorige editie scoorde hoog bij veel vragen, inclusief het nemen van de tijd voor het geven van handtekeningen aan kinderen.

6. (5) Webb Simpson
De voormalige U.S. Open-kampioen wordt gezien als een van de meest benaderbare spelers op de Tour en eindigde tweede in de 'Niemand is aardiger tegen obers en vrijwilligers'-categorie.

'Ik weet wat het is om arm te zijn. De financiële deal die LIV Golf op tafel legde, was te mooi om te laten liggen. Zo simpel is het.'

7. (7) Harold Varner III
Je ziet 'm zelden zonder een lach op zijn gezicht en hij scoorde zeer hoog in de categorie 'Speler met wie je uit eten zou gaan'. Zijn eerlijke verklaring over de overstap naar LIV Golf kwam recht uit zijn hart.

8. (–) Collin Morikawa
'Het is veel makkelijker om met leuke gasten te werken dan met prima donna's', aldus Rick Sessinghaus, zijn coach van de laatste twee decennia. 'Het is niet dat Collin geen ego heeft, maar het is een gezond ego.'

9. (–) Viktor Hovland
De Noor is geliefd op de Tour door zijn vrolijke karakter en een gezonde dosis zelfspot.

10. (–) Stewart Cink
Cink is een voormalige winnaar van de Payne Stewart Award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de speler die het karakter, de vrijgevigheid en de sportiviteit van het overleden golficoon belichaamt.

World
  • Golfsupport