Wie woedend

Michelle Wie mag de clubs dan aan de wilgen hebben gehangen, dat wil nog niet zeggen dat de woorden van de Amerikaanse er niet langer toe doen.

wie

De voormalig topgolfster pakte dan ook zonder een moment van twijfel het podium toen het Amerikaanse Hooggerechtshof, tot woede van een groot deel van progressief Amerika, de abortuswetgeving in het land decennia terugdraaide.

'Dit is een monumentale stap terug in de vrouwenrechten, die niet alleen onze huidige samenleving beïnvloedt maar ook een grote wissel trekt op de toekomst en de manier waarop meisjes en vrouwen naar zichzelf kijken. Of je nu moeder, dochter of zuster bent, de reproductierechten zijn een mensenrecht en niet iets wat op deze wijze gepolitiseerd mag worden.'

'We zijn het alle vrouwen die in het verleden voor onze rechten hebben gevochten verplicht om in actie te komen en op te staan tegen deze beknotting. Als vrouw hebben we het recht zelf over ons lichaam te beschikken. Ik weiger te accepteren dat mijn dochter minder rechten heeft dan de generaties die voor haar kwamen.'

Het heeft vooralsnog niet mogen baten. In verschillende staten is abortus inmiddels verboden, al doet president Biden er alles aan de beslissing van het Hooggerechtshof op een of andere manier terug te draaien.

World
  • BrunoPress