Luiten en Van Meijel door in Praag

Na de tweede ronde van het D+D Real Tsjechisch Masters op het Albatross Golf Resort staan beide Nederlanders op twee onder par, acht slagen achter de leider.

Lars van Meijel

Lars van Meijel (foto) voegde aan de 72 van dag 1 een 70 toe. Hij maakte drie birdies en een bogey om op een totaal van 142 (-2) te komen. Daarmee haalde de Brabander zijn tweede cut op rij en de negende van het seizoen. Na 36 holes staat hij 34ste - net als Joost Luiten.
‘Mwahh’, was Van Meijels reactie op de vraag of hij toch tevreden was. ‘Super vanaf de tee en dus heb ik veel kansen gekregen, maar ik sloeg ze daarna niet echt dichtbij genoeg. Als ik dat dan wel deed, dan holede ik de putts net niet.’
Van Meijel is na twee dagen een boven op zowel de korte holes als op de par-4’en en twee onder op de lange holes, die op deze baan bij Praag ook écht lang zijn. Is dat dan ook het gevolg van zijn analyse?
‘Zou kunnen, ja’, zegt hij. ‘Op de par-5’en lig ik na een goede drive en een prima tweede toch naast de green.’
En dus toog Lars van Meijel - met het oog op het weekeinde - naar de drivingrange om zijn ijzers aan te scherpen en vervolgens naar de oefengreen om te trachten ook daar iets te vinden dat kan helpen.
Of Joost Luiten daar zijn ronde nog zin in had? Hij was vier onder na tien holes toen veel regen de baan tijdelijk onbespeelbaar maakte. Na de gedwongen pauze maakte Luiten drie bogeys en slechts één birdie. Met een tweede achtereenvolgende 71 is hij dus net als Lars van Meijel met -2 gedeeld 34ste.
Zat die pauze hem dwars?
‘Ja’, was Luitens reactie na het tekenen van zijn kaart. ‘Ik zat er daarna helaas niet meer lekker in.'

De Zweed Sebastian Soderberg nam met een birdie op de laatste de leiding. Met tien onder (na een mooie 64) heeft hij een slag voorsprong op de Amerikaan Sean Crocker en de Pool Adrian Meronk. Beiden lieten vrijdag een 67 noteren,
Een verrassend goed spelende Henrik Stenson staat na een 69 op twee strokes van zijn landgenoot.
Stenson miste voor het Tsjechisch Masters in zestien toernooien de Europese en de PGA Tour elf cuts. In Amerika was een 38ste plaats in The Masters zijn beste resultaat, in Europa de 23ste positie nota bene in het Zweedse toernooi waarvoor hij met Annika Sorenstam het initiatief had genomen.
Aan het begin van het seizoen was de nu 45-jarige Stenson de nummer 65 van de wereld. Deze week vinden we hem terug op plaats 204.
Henrik Stenson veroverde zijn laatste Europese titel in 2016 - in dat roemruchte Open op Royal Troon met het historische duel met Phil Mickelson.
Omdat hij in de VS ruimschoots de play-offs miste - de beste 125 van de FedEx Ranking gingen door en Stenson was 188ste - probeert de Zweed uit alle macht in Europa indruk te maken op Ryder Cup-captain Padraig Harrington. Dat lijkt op dit moment lastig te worden en is de kans groot dat Stenson er na vijf Ryder Cups - waarvan de laatste drie op rij - er in september niet bij is.
Maar het is duidelijk dat Henrik Stenson toch wil proberen een wildcard af te dwingen.
‘Ik speel de laatste vier meetellende toernooien’, zei hij na zijn tweede ronde. ‘Daarin wil ik laten zien wat ik kan. Tot nu toe ben ik niet ontevreden. Het lange spel kan beter, maar de putter deed het goed.’
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 13.30 - 18.00 uur rechtstreeks uit
Stand na 36 holes en Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl