Angél Cabrera opgepakt op verdenking van meerdere vergrijpen

De tweevoudig Majorwinnaar is opgepakt in Rio de Janeiro en wacht uitlevering naar zijn vaderland nadat zijn ex-echtgenote en een andere partner een aangifte tegen El Pato hebben gedaan.
cabrera

De winnaar van het U.S. Open van 2007 en The Masters van 2009 staat er als speler om bekend dat hij zichzelf uitstekend uit netelige situaties weet te redden, maar zal zich nu niet zo snel een weg naar de vrijheid kunnen spelen nu er meerdere aanklachten tegen hem zijn ingediend. Aanklachten die zó ernstig waren dat hij er in het buitenland voor werd opgepakt en nu wacht op uitlevering naar zijn vaderland.

Cabrera, een van de beste Argentijnse golfers ooit, wordt er door een ex-echtgenote en een ex-vriendin van beschuldigd in de periode tussen 2016 en 2020 meerdere keren agressief te zijn geworden waarbij hij geslagen zou hebben, gedreigd zou hebben en zelfs een poging zou hebben gedaan zijn ex aan te rijden met de auto.

Dat de Argentijn in Brazilië is opgepakt is veelzeggend over de ernst van de aanklachten. Interpol had hem op de 'rode lijst' gezet waardoor er een internationaal arrestatiebevel tegen hem liep, ook omdat zijn verblijf in Rio werd gezien als een poging uit handen van de Argentijnse justitie te blijven.

De 51-jarige Argentijn, die tegenwoordig voornamelijk speelt op de Champions Tour, blijft in hechtenis tot zijn uitlevering en zal zich in zijn vaderland moeten verantwoorden voor de tegen hem ingebrachte beschuldigingen.

Laatste nieuws