Besseling moet nog zijn best doen

Na de eerste dag van het Golf in Dubai Championship staat de enige Nederlander in het veld in de achterhoede.
Wil Besseling

Virtueel is Wil Besseling veilig als het om kwalificatie voor het volgende week te spelen Tour Championship gaat. Maar virtueel is in sport een flinterdun begrip.
Er zijn in Dubai en in Zuid-Afrika (begint donderdag) in totaal 264 deelnemers. Een deel is al veilig, een deel kan zich niet meer plaatsen en het andere deel moet nog flink zijn best doen.
Besseling speelde de achttien holes van de par-72 Fire Course van Jumeirah in 73 slagen (twee birdies, een bogey en een double bogey). Daarmee staat hij niet bij de beste tachtig (gedeeld 85ste om precies te zijn) en zeker niet bij de eerste 65 die na twee ronden de cut halen.
Afgaande op de scores van ronde een zou vier onder wel eens de kwalificatiescore kunnen worden. Want het was woensdag een kwestie van laag gaan op de door Greg Norman ontworpen Fire Course. De gemiddelde score was 69,71. Er werden twaalf eagles en 498 birdies gemaakt.
Op de eerste negen was het veld 81 en op de tweede negen 161 onder par.

Leider na dag een van het met een miljoen euro gedoteerde toernooi is Andy Sullivan.
De Engelsman liet een 61 noteren, het gevolg van zes birdies op de eerste negen en vijf na de turn.
Hij heeft twee slagen voorsprong op zijn landgenoten Matt Wallace en Ross Fisher plus de Fransman Antoine Rozner.
Sullivan liet één keer eerder een 61 noteren: in de tweede ronde van het Portugal Masters 2016
De 33-jarige Sullivan won in augustus het English Championship – zijn eerste succes in bijna vijf jaar. Het is de vierde keer dat hij na dag een van een wedstrijd van de Europese Tour leidt: ‘Sully’ is tot nu toe twee uit drie.
En dan nog dit: Drie spelers kregen te horen dat ze positief op covid-19 zijn getest: Romain Langasque, Tom Lewis en Ondrej Lieser.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde donderdag van 8.00-10.00 en van 12.00-14.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf 4.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws