Rahm slaat toe

De Spanjaard won het BMW Championship na een play-off met Dustin Johnson.
Jon Rahm

Jon Rahm holede op de eerste extra hole, de par-4 achttiende van de North Course van Olympia Fields, een putt van bijna twintig meter voor birdie om zijn vijfde toernooi op de PGA Tour te winnen.
De 25-jarige Rahm gaat daardoor als tweede geplaatste naar het Tour Championship dat volgende week vrijdag in Atlanta begint.
Rahm en Johnson hadden 276 slagen (-4) achter hun naam, twee beter dan de rest van het veld. Johnson dwong de verlenging af door op de laatste reguliere hole een birdieputt van ruim negen putter te holen.
Jon Rahm greep bijna naast de hoofdprijs, omdat hij zaterdag een strafslag kreeg: hij vergat de bal op de green te markeren. Maar hij speelde zich zondag naar de top door met een strakke 64 te eindigen
Dustin Johnson begint het Tour Championship op East Lake op tien onder par, Jon Rahm op -8. De rest van het dertig man tellende veld start op lagere scores. De laatste vier van de FedEx Ranking slaan vrijdag aanstaande op tien slagen van Johnson af.
Naast Rahm doen volgende week nog drie Europeanen mee aan het Tour Championship: Rory McIlroy (tenzij hij vlak voor of tijdens het kampioenschap vader wordt), Tyrrell Hatton en de Noorse debutant Viktor Hovland.
Eindstand via website PGA Tour

Laatste nieuws