Callaway Big Bertha Fusion driver

Bij de nieuwe Big Bertha Fusion driver zet Callaway alles op vergevingsgezindheid.

Als je de sweetspot van je driver nog wel eens mist, moet je de nieuwste Big Bertha zeker proberen, want volgens Callaway is dit de meest stabiele driver die ze ooit maakten. 'Vergevingsgezindheid betekent een rechtere balvlucht bij missers, en een rechtere balvlucht betekent meer lengte.'

Als de de bal op de teen of de hiel van een driver raakt, heeft deze de neiging om om zijn as te draaien. De kracht die hiervoor nodig is, wordt aangegeven met het moment-of-inertia of traagheidsmoment. Hoe hoger dit MOI, des te stabieler de driver en hoe kleiner dus de afzwaaier.

Aan het skelet van titanium zitten een zool en kroon van extreem licht koolstof.

Om het MOI van de Big Bertha Fusion te optimaliseren, bestaat het clubhoofd uit een skelet (Exo-Cage) van hoge kwaliteit titanium, en een kroon en zool van extreem licht en sterk koolstof. Dit zogenaamde Triaxal Carbon is 65% lichter dan titanium en 35% dunner dan de composietmaterialen die Callaway in het verleden voor zijn drivers gebruikte. Bijna de helft van de driver bestaat uit dit materiaal, terwijl het slechts 11% van het totaalgewicht voor zijn rekening neemt.

Hierdoor werd 35,4 gram gewicht bespaard (een reuzensprong in driverland), wat vervolgens op strategische plekken in het clubhoofd kon worden geplaatst om de stabiliteit 17% te verbeteren (in vergelijking met de XR16). En dat merk je als je de sweetspot mist.

Veel gewicht diep en laag in het clubhoofd maakt de driver zeer vergevingsgezind

De Big Bertha Fusion heeft bovenop het clubhoofd verhoogde strips (Speed Steps) om de aerodynamica te verbeteren, wat ook nog moet resulteren in meer clubhoofdsnelheid.

Je kunt niet alleen kiezen voor 9º, 10,5º of 12º loft (die via de hosel nog verder is aan te passen), maar ook voor een shaft van 45,5 inch of 44,5 inch. De lange shaft wordt gecombineerd met een zoolgewicht van 5 gram en maximaliseert de lengte van je drives, terwijl de kortere shaft en een gewicht van 12 gram de controle verbeteren.

Er komen ook Big Bertha Fusion fairwaywoods op de markt (15º, 18º en 21º loft), die net als de driver zijn uitgerust met een ultralichte kroon. Het resultaat: veel vergevingsgezindheid en een hoge balvlucht.

De Big Bertha Fusion driver en woods liggen vanaf 30 september in de winkel.

Prijs: € 449,- (driver), € 299,- (woods)

www.callawaygolf.com