Lafeber teleurgesteld

Moving day werd niet wat de routinier ervan had verwacht. Met een ronde ruim boven zakt hij op het leaderboard

Het was een moeizame dag voor Lafeber. Eigenlijk vanaf de eerste hole al. Niet dat de 41-jarige Eindhovenaar slecht speelde, maar het was het allemaal nét niet.

'Het was inderdaad zo'n dag', verzuchtte Lafeber na het tekenen van zijn scorekaart. 'Vooral mijn ijzers waren niet goed genoeg. Ik had heel veel moeite met de afstandscontrole en was heel vaak te kort. Geen idee waar het in zat. Er is nauwelijks wind, maar misschien toch net even meer dan je voelt op de baan. Aan de andere kant: op veertien sla ik mijn ijzer juist weer óver de green heen, dus zeg maar.'

Lafeber maakte niet alleen op de stadionhole een bogey - hij kon geen up-and-down maken na zijn gemiste green - ook op negen, elf en zeventien leverde hij een slag in, en op hole tien waren het er zelfs twee nadat hij zijn bal in het water had geslagen.

'Dat was gewoon een orginele shank', was Lafeber eerlijk. 'Een hele lelijke. De bogey op elf had ik een beetje pech dat mijn bal niet net een paar centimeter naar rechts kickt want dan heb ik een houten-5 naar de green, nu heb loop ik tegen een bogey aan. En op zeventien sla ik weer een écht slecht ijzer dus dat was ook weer een bogey.'

Het was echter niet alleen kommer en kwel. Lafeber maakte wel degelijk ook birdies. Op de par-5 zesde bleef zijn eagleputt op nog geen halve centimeter van de hole liggen, op dertien maakte hij een prima putt, en ook op de par-3 zestiende holede Lafeber prima voor birdie. De drie birdies waren echter niet genoeg om de opgelopen schade goed te maken. Uiteindelijk stapte hij van de baan met een 74 (+4) op de kaart. En daar baalde hij goed van.

'Je hoop je gewoon een beetje naar boven te spelen op een dag als vandaag. Dat kon ook, de omstandigheden waren er naar. Nu sta ik ergens onderaan en moet ik morgen weer vroeg mijn bed uit', perste hij er ondanks de teleurstelling nog een lachje uit.