Italiaans Open prooi voor Molinari

Net als vorige week het KLM Open werd het Italiaans Open gewonnen door een 'thuisspeler'. Francesco Molinari won 'zijn toernooi' voor de tweede keer.

Net als vorige week het KLM Open werd het Italiaans Open gewonnen door een 'thuisspeler'. Na Joost Luiten (die deze week niet verder kwam dan een 38ste plaats) was nu Francesco Molinari the last man standing. Voor de tweede keer won hij het Italiaans Open.

Je 'eigen toernooi' winnen is nooit makkelijk, al leek de jongste Molinari er met vier birdies en een eagle in zijn eerste twaalf holes in eerste instantie een walk in the park van te maken. 'Ik had vier slagen voorsprong met nog zes holes te spelen en dacht dat ik de voet wel iets van het gaspedaal kon halen', aldus Molinari achteraf.

Hij werd echter meteen gestraft met een bogey. Flightgenoot Danny Willett maakte een birdie en een eagle om de achterstand tot slechts één slag terug te brengen. En als de Masters-kampioen in je nek hijgt, wordt het spannend. Wat volgde was een zenuwslopend slot, waarin beide spelers (de rest van het veld stond intussen op ruime achterstand) fouten maakten, maar zich ook keer op keer knap herstelden.

Aangemoedigd door duizenden landgenoten hield Molinari de zenuwen net voldoende in bedwang. Met een 65 bracht hij zijn totaal op -22, terwijl Willett met een 66 op -21 bleef steken. Net als in 2006 mocht Francesco Molinari op de Golf Club Milano dus de beker omhoog houden.

'Ik heb dramatische ballen geslagen, maar het is me op de een of andere manier toch gelukt om mijn voorsprong vast te houden', aldus de Italiaan. 'Het was een achtbaanrit.'

Joost Luiten kon op de slotdag geen vuist maken. De wind werd hem al op de par-5 eerste hole uit de zeilen genomen met een double bogey. Op hole drie volgende nog een bogey, maar met birdies op vijf, negen en veertien knokte de Nederlander zich toch op karakter terug in de ronde. Door een bogey op zestien wist wist hij uiteindelijk niet onder par te komen (72) en bleek een 38ste plaats (-8) een week na zijn zegetocht op The Dutch het maximaal haalbare.

Leaderboard