Cobra King Oversize ijzers

Wees eerlijk: is het toeval als je een keer het midden van het clubblad vindt? Dan zijn de nieuwe King Oversize ijzers het proberen waard.

Wees eerlijk: is het toeval als je een keer het midden van het clubblad vindt? Dan zijn de nieuwe King Oversize irons het proberen waard, want deze ijzers hebben de grootste sweetspot die Cobra ooit wist te produceren. Ze noemen het zelfs de Sweet Zone.

Cobra introduceerde de eerste Oversize ijzers in 1994 en het werd prompt de bestverkochte game-improver van dat moment. Ruim twee decennia later doet Cobra een poging dit kunststukje te herhalen.

De originele King Oversize uit 1994.

De King Oversize heeft een groot, hol clubhoofd en dun clubblad, wat resulteert in veel balsnelheid en afstand – waar je bal ook raakt. 'We zitten wat betreft het trampoline-effect (COR) aan de toegestane limiet', aldus Jose Miraflor, Sr. Director Product Marketing bij Cobra. 'Dus ook van de hiel of teen vertrekt de bal met veel snelheid.'

Een teengewicht van wolfraam bevordert de stabiliteit en zorgt tevens voor een laag zwaartepunt (en dus een hoge balvlucht). 'Een laag zwaartepunt is essentieel voor afstand en vergevingsgezindheid, maar met een groot clubhoofd is dat lastig', aldus Miraflor. 'Door een lichtgewicht aluminium insert aan de achterkant en een zwaar gewicht in de teen is het echter gelukt.'

Een hol clubhoofd en groot clubhoofd doen wonderen voor de balsnelheid.

Zelfs de groeven helpen mee om maximale lengte te genereren. De lange ijzers (4-6) hebben V-groeven die minder spin genereren, zodat de bal verder vliegt. Bij de midden en korte ijzers (7-PW) heb je meer spin nodig om de bal op de green te houden, dus zijn die uitgerust met scherpere U-groeven.

De Cobra King Oversize ijzers liggen vanaf december in de winkel.

Prijs (5-PW, SW): € 1.099,- (staal), € 1.199,- (graphite).

www.cobragolf.com