Levy gaat los

Met 17 birdies in 35 holes sloeg Alexander Levy in het Porsche European Open een gat van zes slagen naar de rest van het veld.

Met 17 birdies in 35 holes sloeg Alexander Levy in het Porsche European Open een gat van zes slagen naar de rest van het veld. Maar alles is relatief, want door mist is een deel van de spelers nog niet eens met de tweede ronde begonnen.

Levy miste deze zomer een aantal toernooien door een polsblessure, maar de najaarsvorm is indrukwekkend. Levy eindigde zijn (niet helemaal afgemaakte) eerste ronde vanmorgen met drie birdies en begon vandaag ook weer met drie birdies. Met nog één hole voor de 'pauze' staat hij op zeventien onder par.

'Het was goed', lachte 26-jarige Fransman. 'Ik zei vanmorgen dat ik gewoon plezier wilde hebben en dat lukt wel als je zo staat te spelen. Ik doe mijn best en geniet.'

Levy heeft na 35 holes zes slagen voorsprong op Martin Kaymer, Ross Fisher en Robert Karlsson, die allemaal op -11 staan en nog één tot drie holes van hun tweede ronde moeten afmaken. Door mist liepen zowel de eerste als tweede ronde van het toernooi bij het Duitse Bad Griesbach grote vertraging op.

Voor een paar holes vroeg uit de veren is niet ideaal, maar zij zijn nog de gelukkigen. Bernd Wiesberger, die twee weken geleden nog runner-up was in het KLM Open, begon met een 63 (-8), maar raakte daarna geen bal meer aan. En dat geldt voor de helft van het veld.

Morgen wordt het dus een lange dag... als de mist het toelaat.

Leaderboard

(Foto: Getty Images)