Levy wint Hero Challenge

Alex Levy is de eerste winnaar van een one hole knock-out wedstrijd in het donker aan de vooravond van The British Masters

Het evenement in Engeland past in de trend om golf aantrekkelijker te maken, net zoals het Beat the Pro concept dat tijdens het KLM Open werd geintroduceerd. Waar het event in Nederland tijdens het toernooi plaatsvond, gebeurde dat in Engeland voorafgaand aan het toernooi. In het donker zagen ruim tweeduizend toeschouwers de vuurdoop van de shoot-out met deelnemers als Luke Donald, Andrew 'Beef' Johnston, Bernd Wiesberger en Alex Noren.

In een afvalrace waarbij acht spelers het in een shoot-out van één par-3 hole tegen elkaar opnamen, was Alex Levy uiteindelijk de winnaar van de cheque van tienduizend pond. Al ging het daar duidelijk niet om bij de spelers die zichtbaar plezier hadden in het volle stadion waar hard geschreeuwd en gezongen werd, en het vuurwerk nooit ver weg was.

Ook voor de mensen die niet ter plaatse waren was het evenement te volgen: op Facebook werd het hele event uitgezonden en gemiddeld zo'n vier tot vijfduizend kijkers bleven plakken bij de wedstrijd die ernstig werd opgehouden door de deelname van enkele bekende Britten. Toch, klik gerust op onderstaande afbeelding om de Challenge terug te kijken.

(Foto: Getty Images)