Luiten in middenmoot

De start van de laatste ronde van het Brits Masters was goed, maar de rest moest gemiddeld worden genoemd. Gevolg: een 68 voor een score van vier onde

Luiten opende de vanwege ondergelopen greens vertraagde laatste achttien holes op de par-71 baan van The Grove met drie birdies, maar op de volgende vijftien holes waren er (nog) twee birdies maar ook twee bogeys.

Daarmee kwam een einde aan een week waarin de Nederlandse nummer een niet slecht speelde, maar gewoon niet kon scoren.

Dat betekent een plaats verlies op de Order of Merit en zeker geen winst op de wereldranglijst.

Joost Luiten, die volgende week niet meedoet aan het Portugal Masters maar zeven dagen later wel in Shanghai, had in het eindklassement veertien slagen achterstand op Alex Noren. De Zweed boekte in het Brits Masters zijn derde zege van het seizoen (drie ook in zijn laatste acht optredens) en de zevende van zijn carrière.

Noren leek na birdies op de eerste twee holes onbedreigd op de zege af te stevenen. Maar hij maakte rond de turn twee bogeys en bracht zichzelf met een paar slechte drives onnodig in de problemen.

Noren herpakte zichzelf en hij liet met een birdie op de laatste een 69 en een totaal van achttien onder noteren, twee slagen beter dan de opnieuw goed acterende Bernd Wiesberger – ook tweede op The Dutch – en drie dan good-old Lee Westwood, die de frustratie van de Ryder Cup kennelijk weer van zich heeft afgespeeld.