Van Driel rukt op

Dankzij een uitstekende 66 stijgt Darius van Driel flink op het leaderboard van het Foshan Open

Ook deze week is het slecht weer op de Challenge Tour. De stormen die de regio kwellen, hebben ook hun invloed op het toernooi. Niet zo erg als vorige week toen het toernooi werd teruggebracht tot 36 holes, maar de omstandigheden zijn pittig te noemen. De typhoon die Foshan maar net miste, zorgde wel voor een enorme wind en dus zware omstandigheden.

De 66 die Van Driel op de borden toverde was mede daarom meer dan uitstekend te noemen. Na een openingsronde in 71 slagen (-1) stond hij net buiten de top-40, na zijn tweede ronde in zes onder par steeg vindt hij zichzelf voor het ingaan van het weekend terug in de top-10 van het toernooi.

Van Driel begon zijn ronde op hole 10 en boekte zijn winst daar met vier opeenvolgende birdies tussen hole dertien en zestien. Ook na de turn won hij slagen, al waren het minder birdies (op een, twee en vijf) dan aan de andere kant van de baan en moest hij bovendien een slag inleveren na een bogey op de par-3 zevende.

Met een totaal van zeven onder par voor de wedstrijd gaat de kleine Nederlander kansrijk het weekend in, ook al is de achterstand op koploper Ryan Fox fors. De Nieuw-Zeelander staat met -12 een straatlengte voor op de eerste achtervolgers die op -8 staan halverwege de wedstrijd.

Van de andere Nederlanders in het veld mogen ook Daan Huizing en Reinier Saxton zondag in elk geval een cheque op komen halen. Saxton haalde met level par net de cut, terwijl Daan Huizing met -5 (T15)  betere vooruitzichten heeft om nog een topnotering in de wacht te slepen.

Dat zit er hoe dan ook niet meer in voor Wil Besseling en Jurrian van der Vaart. Na degelijke eerste rondes (71) leverden beiden op de tweede dag teveel slagen in om door te mogen. Met +3 (Besseling) en +7 (Van der Vaart) misten ze allebei de cut.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)