Deze Week in Golf

Topspelers mijden Turkije ... Vier Nederlanders in Finale Challenge Tour ... Anne van Dam speelt in Abu Dhabi ... Wie gaan er naar de Tour School?

Topspelers mijden Turkije ... Vier Nederlanders in Finale Challenge Tour ... Anne van Dam speelt in Abu Dhabi ... Wie gaan er naar de Tour School?





Europese Tour

Toernooi: Turkish Airlines Open

Baan: Regnum Carya Golf & Spa Resort, Antalya (Tur)

Data: 3 - 6 november 2016

Par: 71

Lengte: 6.517 meter

Prijzengeld: $ 7.000.000

Winnaar in 2015: Victor Dubuisson (Fra)

Nederlanders: Geen

Mooie namen: Danny Willett, Lee Westwood, Bernd Wiesberger, Victor Dubuisson en Andy Sullivan

Laatste winnaars: 2015 - Victor Dubuisson (Fra), 2014 - Brooks Koepka (VS), 2013 - Victor Dubuisson (Fra)

Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-15.00 uur. Zondag van 9.30-14.30 uur.

Bijzonderheden: Als je als Europese Tour in je eerste wedstrijd van de Finale Series de beste zeventig spelers aan de start wilt hebben en vervolgens slechts drie mannen uit de top-10 en acht uit de top-20 aan de start brengt, dan heb je toch wel een probleem. Misschien wel een veiligheidsprobleem.

Geen Rory McIlroy (durft niet), geen Henrik Stenson (traint in Florida), geen Justin Rose (rugblessure). Ook geen Rafa Cabrera Bello, geen Louis Oosthuizen, geen Thomas Pieters, geen Chris Wood, geen Alex Noren, geen Branden Grace, geen Martin Kaymer en ook geen Joost Luiten.

Maandag liet ook Patrick Reed weten niet naar Turkije te komen. De oorzaak van veel afzeggingen, ook waarschijnlijk die van Reed, heeft te maken met een aanval die begin oktober plaatsvond op de weg die de plaatsen Antalya en Kemer verbindt. Er werden vanuit bergachtig gebied twee raketten afgevuurd.

Met andere woorden: de Turken zijn in Antalya gastheer van een enorm gedevalueerd toernooi.

Na drie edities op The Montgomerie Maxx Royal is het nu aan de baan van het Regnum Carya Golf & Spa Resort om gastheer te zijn van de eerste van de drie wedstrijden van de Final Series.

Volgende week wordt in Zuid-Afrika de Nedbank Golf Challenge (72 deelnemers: beste 64 van de ranking plus acht spelers van de Zuid-Afrikaanse Tour) gespeeld en vervolgens vindt in Dubai het Tour Championship plaats. De beste zestig op de jaarranking na Sun City gaan naar Dubai. Regel: wie afzegt voor het Tour Championship wordt niet vervangen. De nummer 61 mag dus al met vakantie.

Starttijden dag 1

Vanaf donderdag 9.15 uur Live Scoring via site Europese Tour



US Tour

Las Vegas in de staat Nevada is de plaats waar van 3 - 6 november alweer het vierde toernooi van het seizoen 2016-2017 wordt gespeeld: het met 6,6 miljoen dollar gedoteerde Shriners Hospitals for Children Open. Op de baan van de TPC Summerlin (par-71, 6.634 meter) is Smylie Kaufman de titelverdediger.

Ziggo Sport Golf is er alle dagen van 21.30-0.30 uur live bij.

Vanaf donderdag 16.00 uur Live Scoring via site US Tour

 

Challenge Tour

Darius van Driel, Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton en Daan Huizing maken deel uit van het veld met de beste 46 spelers van het seizoen die de Grand Final in Oman spelen. Van 2 - 5 november wordt bepaald wie in de top-16 van de Order of Merit eindigt. Die mannen promoveren naar de Europese Tour 2017 en hoeven dus niet naar de Qualifying School. Top-16? De Fransman Langasque behaalde als amateur punten in Kenia - nieuwe regeling - en hij staat nu in de top-15. En dus is er een extra promotie plaatsje. Vandaar ook dat er 46 inplaats van 45 mannen meedoen.

Maar hoe kansrijk zijn onze helden? 

Saxton moet minimaal vierde worden, Van Driel en Van der Vaart tweede en Huizing dient te winnen. En dan zijn zij ook nog eens afhankelijk van wat andere spelers doen. Maar: wat niet onmogelijk is, is mogelijk.

Het is in ieder geval zeker dat de vier zich hebben geplaatst voor de Qualifying School op PGA Catalunya.

Order of Merit Challenge Tour

Starttijden dag 1

Vanaf donderdag 5.30 uur Live Scoring via website Europese Tour



Qualifying School

Hoeveel Nederlanders er van 4 - 7 november in Spanje meedoen aan de tweede fase van de jacht op (uiteindelijk) 25 tourkaarten? Zes.

Maarten Lafeber, Michael Kraaij en Wil Besseling spelen op Las Colinas. Nicolas Smits komt op El Saler in actie en Taco Remkes en Lars van Meijel zijn naar Panoramica afgereisd.

Wie slaagt, doet van 12 - 17 november mee aan de Qualifying School.

Meer informatie en vanaf donderdag scoring via website Europese Tour



Ladies European Tour

Anne van Dam is door haar overwinning in het Xiamen International Open en de dertiende plaats in het Sanya Ladies Open op de Order of Merit opgeklommen naar de achttiende plek. Kan zij de goede lijn doortrekken in Fatima Bint Mubarak Ladies Open? Dat toernooi wordt van 2 - 5 november op de baan van de Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi gespeeld. Er zit deze week zo'n 490 duizend euro in de prijzenpot.

Meer informatie via website Ladies European Tour 



LPGA Tour

Volgende stop in het Verre Oosten: Japan. In Ibaraki wordt van 4 - 6 november de Toto Japan Classic georganiseerd. 

Live Scoring en meer informatie via website LPGA Tour



 Foto Reinier Saxton: Golfsupport.nl