Cobra Golf King F7 en F7+ drivers

Benieuwd hoe ver je je je drives slaat? De Cobra Golf F7 en F7+ drivers zijn uitgerust met een sensor in de grip, die informatie naar een app stuurt.

Benieuwd hoe ver je je je drives slaat? De nieuwe Cobra Golf F7 en F7+ drivers zijn uitgerust met een sensor in de grip, die informatie naar een app stuurt.

De twee nieuwe F7 drivers voor 2017 zijn – net als de King LTD Black – voorzien van Cobra Connect Powerd by Arccos. Dit systeem maakt gebruik van een ultralichte sensor in de grip, die de afstand en accuratesse van elke drive meet en deze data doorstuurt naar de gratis Arccos Driver app op je smartphone.

Cobra Connect meet via de gps-functie van je telefoon van welke positie je je tweede slag slaat, vergelijkt dit met afstanden op 40.000 beschikbare golfbanen en berekent via een algoritme direct hoe ver je je drive hebt geslagen. Je kunt zelfs meedoen aan een virtuele long drive competitie. Aan het eind van je ronde kun je de overall statistieken bekijken en ze vergelijken met andere gebruikers.

De King F7 driver heeft een groot, plat clubhoofd voor zoveel mogelijk vergevingsgezindheid en een licht, dun en snel clubblad voor maximale balsnelheid. Door de kroon van koolstoffiber te maken, werd er gewicht bespaard, wat de ontwerpers de mogelijkheid bood om het zwaartepunt op drie mogelijke posities te plaatsen.

Als het zwaartepunt achterin zit, krijg je een hoge balvlucht met maximale carry en optimale stabiliteit (hoog MOI). Voor een lagere, strakke balvlucht met minder spin en meer rol, plaats je het zwaarste gewicht in de voorste positie. En om een slice te corrigeren, werkt de hielpositie het best.

De MyFly8 hosel laat je als vanouds kiezen uit acht verschillende lofts (9º tot 12º) met een neutrale- of drawinstelling. De F7 komt beschikbaar in zwart/oranje, blauw/rood/wit en zilver/geel.

De King F7+ driver is uitgerust met dezelfde technologieën, maar heeft een clubhoofd met meer traditionele afmetingen en lofts van 8º tot 11º. De finish op de kroon is mat.

www.cobragolf.com

Prijzen: € 399,- (King F7), € 429,- (King F7+), € 499,- (King LTD Black)

Golfers Magazine zegt: 'De eerste 'connected golf club' van de wereld heeft een sensor in de grip die bij elke drive data registreert. Een leuke gadget – die het mogelijk maakt om je lange spel te analyseren en/of te delen via via social media – maar wij zijn meer onder de indruk van de prestaties van de F7. Met drie verwisselbare zoolgewichten kun je kiezen voor een strakke balvlucht met weinig spin, een vergevingsgezinde hoge vlucht of het promoten van een draw. Dat is knap in één clubhoofd.'

'Om de vergevingsgezindheid te optimaliseren heeft Cobra gekozen voor de maximaal toegestane afstand tussen hiel en teen. Hierdoor ziet de F7 er bij het adresseren fors uit, maar hij slaat wel heel makkelijk.'

'Het wisselen van de gewichten scheelt substantieel: het 12 grams gewicht in de achterste positie resulteerde in meer balsnelheid, een hogere vertrekhoek en ruim tien meter meer carry.'

'Drivers worden elk jaar weer duurder en die vierhonderd euro van de F7 is relatief bescheiden. Dankzij simpele aanpasbaarheid krijg je bovendien drie drivers in één. Het clubhoofd en de shaft passen heel goed bij elkaar, waardoor de F7 heel makkelijk slaat. Voeg daar het tracking-systeem aan toe en je snapt waarom je deze driver móet testen.'

(In Golfers Magazine 3 hebben we een uitgebreide test van 7 drivers die dit jaar op de markt zijn gekomen. GM3 ligt op 4 mei in de winkel of neem hier een abonnement.)