Werk aan de winkel in Oman

Na de eerste ronde in de Grand Final is er nog veel werk te verzetten voor de Nederlanders in Oman.

Een podiumplaats, een overwinning misschien zelfs wel, dat is wat de vier landgenoten in Oman nodig hebben willen ze nog direct promoveren naar de Europese Tour. Hun plaats op de Order of Merit was weliswaar goed genoeg om mee te doen in de seizoensfinale, genoeg voor een kaart voor de Europese Tour is het nog allerminst.

Na de eerste dag in het winderige Oman staat geen van de Nederlanders op een positie die recht geeft op promotie, al zijn ze met nog 54 holes te gaan ook zeker nog niet uitgeschakeld met de leiders (Pavon, Heath en Angles) op -6.

Darius van Driel staat er vooralsnog het beste voor. De nummer dertig van de Order of Merit maakte vier birdies en twee bogeys voor een ronde in twee onder par en staat daarmee voorlopig gedeeld zestiende. 

Daan Huizing maakte net zoveel birdies en net zoveel bogeys, maar liep op de par-4 veertiende tegen een dubbele bogey aan waardoor hij niet verder kwam dan een ronde in level par, goed voor de gedeeld 27ste plaats in het uit 45 man bestaande veld.

Jurrian van der Vaart (+1) en Reinier Saxton (+2) staan respectievelijk 38e en 40e en hebben daarmee heel wat werk te verzetten om Qualifying School alsnog te ontlopen.

Ook de Belg Thomas Detry moet de komende dagen nog even aan de bak. De afgelopen zomer pro geworden Belg staat veertiende op de Order of Merit, maar ook hij staat in de achterhoede na de eerste ronde in de woestijn. Om zijn promotiekansen levend te houden zijn meer birdies nodig dan de ene die hij vandaag wist te maken.

Leaderboard