Pampling heeft genoeg aan 60

Ruim tien jaar na zijn laatste overwinning was Rod Pampling weer eens succesvol op de PGA Tour.

Nog voor de tv-uitzending donderdag begonnen was, was het toernooi al bijna afgelopen. Rod Pampling had een putt van iets meer dan drie meter voor een 59, miste deze net, maar legde met een zestig de basis voor de derde overwinning uit zijn loopbaan. 

Brooks Koepka kwam nog dichtbij (de Amerikaan maakte zelf een 62 in de eerste ronde) maar kwam uiteindelijk precies die twee slagen te kort om Pampling van de overwinning af te houden.

Dankzij rondes in 60, 68, 71 en 65 slagen eindigde de 47-jarige als eerste in Las Vegas, al ging het op de laatste dag niet gemakkelijk. Een rommelig begin van de back-nine werd echter rechtgezet met vier birdies op de laatste zes holes voor een totaal van twintig onder par.

'Ik wist dat ik het nog in me had om op dit niveau te winnen. Het is een rechtvaardiging van al het harde werk dat ik er nog steeds in stop. Ik ben niet alleen hier om het veld compleet te maken', zei de Aussie strijdbaar nadat hij de cheque van 1,2 miljoen dollar in ontvangst had mogen nemen.

Einduitslag

(Foto: Getty Images)