Van Driel haalt het weekend

In het eerste toernooi van de Europese Tour 2017, het Australian PGA Championship, haalde Darius van Driel met +1 keurig de cut.

In het eerste toernooi van de Europese Tour 2017, het Australian PGA Championship, haalde Darius van Driel met +1 keurig de cut.

Van Driel was toch in Australië voor de World Cup en was van harte welkom op het (niet heel erg sterk bezette) toernooi, dus besloot hij de start van de Race to Dubai 2017 mee te pikken. Dat bleek een goede keus, want de 27-jarige Nederlander haalde met ronden 72-73 het weekend.

De wegens onweer afgebroken eerste ronde moest vanochtend heel vroeg worden afgemaakt, maar Van Driel bleek klaarwakker: hij maakte birdie op allebei de holes die hij nog moest spelen, voor een openingsronde in level par (vijf birdies en vijf bogeys).

Van Driel leek zijn tweede omgang op de par-72 van het RACV Royal Pines Resort in Queensland lang onder par af te gaan sluiten, maar nu leverde hij op de laatste twee holes juist twee slagen in. Het resulteerde in een 73 en een totaal van +1, maar het weekend kwam niet in gevaar.

De leiding is halverwege het toernooi in handen van Andrew Dodt. De Australiër heeft op -12 heeft hij twee slagen voorsprong op zijn naaste achtervolger. De van een blessure terugkomende Ian Poulter steeg met een 68 (-4) naar de gedeeld 11de plaats.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)