Tiger neemt revanche

Gisteren ging het acht holes goed. Vandaag hield Tiger het de volle achttien holes bij elkaar. Het resulteerde in zeven birdies en een 65.

 Gisteren ging het acht holes goed. Vandaag hield Tiger het in de Hero World Challenge de volle achttien holes bij elkaar. Het resulteerde in zeven birdies en een 65.

Wat die foutloze kaart aan het eind van de dag betekent, is niet bekend – de omstandigheden zijn perfect en iedereen gaat laag – maar Tiger zal tevreden zijn. Net als gisteren waren er veel goede ballen, maar veel belangrijker: als het wat minder was, wist hij nu wel de bogeys (of double-bogeys) van de kaart te houden.

Tiger zat met Justin Rose in de eerste flight, maar de Engelsman trok zich met rugklachten terug, zodat Woods zijn tweede ronde in zestien maanden alleen speelde.

Hij begon met een birdie op één en wist ook op zes en negen een slag te winnen, zodat hij de turn – net als gisteren – in 33 slagen en nog geen anderhalf uur afraffelde. Gisteren kwam hij op de back-nine echter niet verder dan 40 slagen, vandaag was hij al na 32 slagen klaar. Hij maakte birdies op vier van de vijf par-5's en redde een aantal keren met lange putts zijn par.

'Gisteren maakte ik domme fouten, terwijl ik vandaag mijn par wist te redden als ik een mindere swing had', aldus een duidelijk opgeluchte Woods na zijn ronde. 'In de eerste ronde leverde ik twee slagen in op negen en elf, nu maakte ik op beide par-5's een birdie. Dat is vier slagen verschil. Ik hield het momentum.' Lachend: 'Het voelt goed.'

Belangrijke cijfers: Woods sloeg vandaag 9 van de 13 fairways (tegen 6 voor gisteren) en 15 van de 18 greens (gisteren elf). Gisteren had hij 26 putts nodig, vandaag 29.

Later meer

Leaderboard