Bijna elke maand een vette cheque

Het Open de France verdubbelt het prijzengeld en daarmee komt het aantal hoog gedoteerde toernooien van de Europese Tour op zeventien.

Het Open de France verdubbelt het prijzengeld en daarmee komt het aantal hoog gedoteerde toernooien van de Europese Tour op zeventien.

HNA neemt bij het oudste toernooi van het Europese vasteland het stokje over van Alstom, het Franse bedrijf dat onder andere TGV’s fabriceert.

Met de komst van HNA is de organisator ASO – die ook de Tour de France in zijn pakket heeft – in staat om het prijzengeld naar zeven miljoen dollar te verhogen.

Als gevolg daarvan is het Open de France opgenomen in de Rolex Series: acht kampioenschappen van de Europese Tour die een prijzengeld hebben van minimaal zeven miljoen dollar.

Daarmee is voor het seizoen 2017 het aantal toernooien met minstens vijf miljoen dollar naar zeventien gestegen.

Naast de acht Rolex Series-wedstrijden zijn dat de vier Majors, de vier World Golf Championships en het Alfred Dunhill Links Championship.

Dit houdt in dat er van maart tot en met november minstens een keer per maand een toernooi met minimaal vijf miljoen wordt gespeeld. Uitzondering is september, de maand waarin het KLM Open wordt gespeeld. Op The Dutch zit er 1,8 miljoen euro in de pot.

CEO Keith Pelley van de Europese Tour wil coûte que coûte de strijd aangaan met de PGA Tour. En hij weet dat een groot aantal wedstrijden met een mooi prijzengeld een eerste vereiste is.

Amerikaanse toernooien zijn in principe alle gedoteerd met minimaal vijf miljoen dollar. Jay Monahan, de nieuwe topman van de PGA Tour, denkt dat zijn circuit vooral in Azië nog veel verder kan groeien.

Kalender Europese Tour 2017



Foto boven: Le Golf National, thuishaven Open de France (Getty Images)