De Ups en Downs van McIlroy

Na 36 holes heeft Rory McIlroy nog steeds een goede kans om het Zuid-Afrikaans Open te winnen.

Na 36 holes heeft Rory McIlroy nog steeds een goede kans om het Zuid-Afrikaans Open te winnen. Ook al is hij niet helemaal in orde.

Maar als de nummer twee van de wereld de 114 jaar oude trofee mee naar huis wil nemen, dan zal hij op de par-72 baan van de Glendower Golfclub minder slordig moeten spelen.

Met een 68 kwam Rory McIlroy op een totaal van 135, negen onder par. Daarmee heeft hij drie slagen achterstand op leider Graeme Storm. De Engelsman evenaarde met een 63 het baanrecord van de course bij Johannesburg.

De tweede ronde werd om 15.50 uur Nederlandse tijd vanwege onweer gestaakt. Het spel wordt zaterdag om 6.15 uur uur onze tijd hervat.

McIlroy maakte op de eerste 36 holes van het met een miljoen euro gedoteerde kampioenschap een eagle en veertien birdies. Maar daar stonden een double bogey en vijf bogeys tegenover.

Vrijdag stond Rory McIlroy na vier holes negen slagen achter op Storm. Maar vanaf acht (eagle) speelde hij acht holes in acht onder om tot een slag van de Engelsman te komen. Op zeventien (chip/2-putt) en achttien (approach geplugd in bunker) verspeelde hij echter twee slagen.

Achteraf kwam McIlroy met een verklaring voor zijn wisselvallige spel: 'Voor de ronde schoot het in mijn rug. Ik dacht er zelfs aan om mij terug te trekken, maar dan had ik veel mensen teleurgesteld. Het is iets boven in mijn rug en ik kan moeilijk ademhalen. Nu op naar de fysio en maar hopen dat ik mij morgen beter voel.'  

Stand en vanaf zaterdag 6.30 uur Live Scoring

Foto boven: McIlroy's laatste approach van de dag (foto Getty Images)